Zafer Yıldırım TOBB Sigorta Acenteleri Sakarya il delegesi adayı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Üyesi Zafer Yıldırım, 7 Temmuz’da Sakarya Ticaret Odası’nda yapılacak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri Sakarya İl Delegeliği seçimleri için delegelik adaylığını açıkladı. 25 yıllık meslek tecrübesinin yanı sıra 10 yıllık sivil toplum kuruluşu deneyimi bulunan Yıldırım ilk, orta ve lise eğitimimi Sakarya’da tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi Maliye bölümünden mezun oldu. İş hayatına ailesine ait mali müşavirlik şirketinde başlayan Yıldırım, 1999 depreminin ardından sigortacılığın önemi ve bu sektöre duyulan gereksinimi fark ederek sigortacılığa adım attı.

Adaylık açıklamasında, sattığı ürünü bilmeyenlerin yaptığı işlerin sonuçlarının hasar anında ortaya çıktığını belirten Zafer Yıldırım,  “Bu tür problemler meslekî kalitemizi çok düşürmektedir. Bu yüzden işini bilmek ve sattığı ürünü tanıyıp ihtiyaçları doğru tespit edip sunmak asıl mottomuz olmuştur. Bizler her zaman şirketlerin hedef ve talepleri doğrultusunda çalışsak da asıl olarak müşteri taleplerine göre portföy oluşturmaktayız. Her zaman problemi doğru tespit ederek, sınırlarımız dahilinde çözüm üretmeye gayret edersek marka olmamız kaçınılmaz olur. Birleştirmek, değişim, ortak hareket, saygı gibi terimler her zaman vaat edilen ama hiçbir zaman pratiğe dökülemeyen hareketlerdir. Biz bunu başlattık, her meslektaşımızı saygı ile dinledik, beraber sorunlarımızı ve yol haritamızı çıkarttık ve tek ses olarak Sakarya’dan bu ateşi yakarak, ben demeden biz olarak yola çıktık” şeklinde konuştu.

Yıldırım açıklamasının devamında, meslekî kaliteyi yükseltip acentelerin problemlerini azaltarak kârlılık yönünde projeler sunmak için mesleğin çatı kuruluşunda görev almaya aday olduğunu söyleyerek, “Elbette sadece Sakarya’da değil, nasip olursa SAİK’te (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) ve Tüm Türkiye’de ilimizi, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı en iyi, en doğru ve adaletli şekilde temsil edeceğimize inancımız tamdır” diyerek sözlerini tamamladı.