Anadolu Sigorta “Kadın Liderler Programı” ilk mezunlarını verdi

Sürdürülebilirlik vizyonunun en önemli konu başlıklarından birini toplumsal cinsiyet eşitliği olarak belirleyen Anadolu Sigorta, bu alandaki adımlarını güçlendirmeye devam ediyor. Bu bakış açısıyla kadın çalışanların iş hayatında potansiyellerini daha iyi gerçekleştirebilmeleri için Mart ayında başlatılan Kadın Liderler Programı ilk mezunlarını verdi.

 

Sektöründe en fazla kadın istihdamı sağlayan şirketlerden biri olan Anadolu Sigorta, bu konuda yenilikçi uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Bu bakış açısıyla kadın çalışanların iş hayatında potansiyellerini daha iyi gerçekleştirebilmeleri için çok sayıda proje hayata geçiriyor. Bunlardan biri olan ve Mart ayında başlatılan Kadın Liderler Programı ilk mezunlarını verdi.

Program süresince 22 katılımcı, küresel bakış açısı ile iş hayatına ilişkin trendler ve vaka çalışmaları ekseninde ilham alınabilecek deneyimleri kapsayan birbirinden zengin ve farklı birçok içerikle buluştu. Harvard Business School’a ait orijinal makaleler üzerinden ilerlenen program, iş dünyası buluşmaları, fiziksel buluşmalarla network etkinlikleri gibi farklı planlamalarla da zenginleştirildi. Bunun yanı sıra programın tamamında Koç Üniversitesi’nin uzman akademisyenleri modüllere liderlik etti.

3 ay süren Kadın Liderler Eğitim Programı’nın ardından düzenlenen törenle katılımcılar sertifikalarını aldı. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İdil Pamir ve Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan’ın katıldığı törenin kapanış oturumuna Prof. Dr. Aytül Erçil konuk oldu.

“Program, toplumsal cinsiyet eşitliğini önceliklendiren bakış açımızın sonucu”

Törende yaptığı konuşmada toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalara değinen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, “Sektörümüzde en fazla kadın istihdamı sağlayan şirketlerden biri olarak, cinsiyet eşitliğini önemsiyor, bu konuda öğrenmeye ve yenilikçi uygulamalar geliştirmeye devam ediyoruz. Kadın çalışanlarımızın iş hayatında potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için çok sayıda proje hayata geçiriyoruz. 2 yıl önce #DahaEşit diyerek başladığımız Eşitlik Komitemiz bu alanda çok değerli çalışmalara imza atıyor. Diğer taraftan Birleşmiş Milletler “Kadının Güçlenmesi Prensipleri”nin imzacısı ve UN Global Compact’ın hayata geçirdiği Hedef Toplumsal Cinsiyet Eşitliği programının katılımcısı olarak toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunların yanında Sabancı Üniversitesi’nin önderliğindeki İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı platformunun da katılımcısıyız. Kadın çalışan ve yönetici oranımızı sistematik olarak artırarak ve kadınların ekonomiye katılımını teşvik eden çalışmalara destek vererek sektörün öncü ve örnek şirketi kimliğimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bugün ilk mezunlarını verecek olan programımız da, bu konudaki adımlarımızı destekler niteliğiyle bizim için oldukça kıymetli”

“İçerikler kadın liderlerin ihtiyaçlarına göre hazırlandı”

Kadın Liderler Programı’nın sektörde ve iş yaşamında örneğine az rastlanır bir içeriği olan özel bir çalışma olduğunun altını çizen Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İdil Pamir şöyle konuştu: “100. yılına yaklaşan şirketimizin temel değerlerinden olan “Öncülük” ilkemiz kapsamında Anadolu Sigorta Akademi tarafından hayata geçirilen program ile böyle önemli ve hassas bir başlıkta öncü olmak gurur verici. Programın içeriği kadın liderlerimizin ihtiyaçlarına göre, tamamen bize özel hazırlandı. Yönetsel fonksiyonlarda yer alan kadın çalışma arkadaşlarımızın kariyerlerini desteklemeye yönelik yapılan bu programın sunduğu global bakış açısının yanında, yeni networkler kazandırması bakımından da çok değerli olduğunu düşünüyorum.”

Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan ise “İmzacısı olduğumuz Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hedefi kapsamında, iki yıl önce bu alandaki çalışmalarımızı #DahaEşit adını verdiğimiz komitemizde yürütmeye başladık. Kadın çalışanlarımızı iş ve sosyal yaşamlarında desteklemek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Çalışma hayatında farkında olmadan kullandığımız ayrımcı ifadeleri tüm ofis programlarında otomatik olarak değiştiren otomatik düzelti uygulamasını hayata geçirdik. Pazarlama ve reklam faaliyetlerimizde toplumsal cinsiyet rollerinden arındırılmış, ayrımcılığa yer vermeyen bir iletişiminin yapılmasına özen gösteriyoruz. Genel Müdürlüğümüzde ve bölge müdürlüklerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği temalı kitaplardan oluşan Eşitlik Kitaplıkları kurduk. Bunların yanında, Mutlu Anne Mentörlüğü ile doğum izninden dönen çalışanlarımızın yeniden uyum süreçlerine ve kariyer planlamalarına destek sunuyoruz. Kadın Liderler Programımız da bu bakış açısının sonucu olarak hayata geçirilen bir program, programı başarıyla tamamlayan arkadaşlarımızı kutluyoruz” dedi.