Acenteler Birlik Platformu’ndan 7 Temmuz açıklaması

Acenteler Birlik Platformu 7 Temmuz’da yapılacak il delege seçimleriyle ilgili bir açıklama paylaştı. Açıklamada Platformun SAİK’te (Sigorta Aracıları İcra Komitesi) İstanbul’u temsil etmek üzere mesleki birlikteliği sağlamak için çıktığı yolda öncelikleri şu şekilde aktarıldı:

“-SAİK Başkanlığına kadın ya da erkek, hiçbir ayrım yapmaksızın 50 delege adayının arasından her birinin seçilme hakkını demokratik bir şekilde kullanarak aday olabileceği zemini oluşturmak.

-İstanbul’un iradesini pazarlık masasına yatırmadan mesleki birliği sağlamak.

-Kapalı kapılar ardında pazarlığı alışkanlığa çevirmiş olan mesleki temsiliyete çöreklenmiş zihniyetlerin dışında bir ilki gerçekleştirerek tabanın iradesinin en doğru biçimde SAİK’in oluşturmasını sağlamak.”

Açıklamada Platformun duruşunun sessizlik olarak nitelenmemesi gerektiği de vurgulanarak, “Nezaketi sessizlik ve fırsat bilenlerin gerçeklik yerine yalanları koymalarına fırsat vermeyeceğiz” dendi.

Açıklamanın sonunda Platform tarafından deklare edilmeyen hatalı bilgiler üzerinden teyit alınmadan yayınlanan yalan haberlere itibar edilmemesi istendi.

Açıklamada, Acenteler Birlik Platformu Seçim Koordinasyon Hattı da paylaşıldı: 0533 401 88 57