Acentelerin Sesi’nden kadın aday vurgusu

Acentelerin Sesi Platformu 7 Temmuz’da gerçekleştirilecek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İstanbul İl Delegeleri seçimiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada kadın adayların öneminin altı çizildi:

“Bildiğiniz üzere 9 Kasım 2022 tarihinde İstanbul Ticaret Odası Meslek Komitesi seçimleri yapılmış ve siz değerli meslektaşlarımızın teveccühü ile  4 yıl süresince ilimizdeki tüm meslektaşlarımızı temsil edecek olan Sigortacılık Meslek Komitesi üyeleri LİLA renkli Acentelerin Sesi ekibinden teşekkül etmişti.

Biz, Acentelerin Sesi Platformu olarak, 2008 yılında kurulduğumuzdan bugüne hep meslektaşlarımızın sesi olmaya çalıştık, yarınlarda da aynı çabayı büyük bir gönüllülükle devam ettireceğiz.

2023 Temmuz itibarı ile SAİK Seçim sürecinin başlaması ile Acentelerin Sesi olarak, İstanbul’da bulunan tüm dernek temsilcileri ile toplantılara katılarak, şeffaf, eşit ve özgürlükçü bir çizgide görüşmeler sağladık. Yegane amaç, mesleki bilgi ve tecrübesi yüksek, kanunlara uygun olarak çalışan meslektaşlarımız ile birlik olmak, mesleğimize fayda sağlamak, kanun koyucudan taleplerimizde Bir arada olduğumuzu, tek vücut olduğumuzu hissettirmekti.

Bizler Acentelerin Sesi olarak her zaman mesleğimiz, sektörümüz ve acentelerin haklarını elde edebilmesi için çalışmış olmaktan mutluluk duyuyoruz ve  bundan sonrada çalışacağımızın sözünü veriyoruz.

Mesleğini kanunlara rağmen değil, kanunlara uygun olarak yapan, etik ve ahlaki değerlere sahip, sektörümüze her zaman büyük emekler veren, gönül ve fikir birliği oluşturduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İstanbul İl Delegeleri adaylarımızı, Lila Renkli Liste ile sizlere sunacağız. Aday listemizde, sizlerin de dikkatine sunmak istediğimiz asıl konu, meslek komiteleri seçiminde olduğu gibi İl Delege listemizde de ilk defa Kadın Sigorta Acentesi Adaylarımızın yoğunluğudur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın getirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur” sözlerini rehber alarak, hepsi birbirinden kıymetli, mesleki yeterlilik ve tecrübe sahibi, fikir üretecek, sorgulayacak ve hayata geçirecek kadın il delege adayı meslektaşlarımızın İl Delegeliği ile mesleğimize katma değer sağlayacaklarına olan inancımız tamdır.

Bu vesile ile 7 Temmuz 2023 tarihinde İstanbul Ticaret Odası Eminönü merkez binasında yapılacak olan İl Delege seçimlerinde tüm meslektaşlarımızı seçme ve seçilme haklarını kullanmaya davet ediyoruz.”