AXA ilk dekarbonizasyon hedeflerini yayınladı

Fransız sigorta devi AXA, yaygın iklim değişikliğinin ortasında sigorta portföyünün etkisini azaltmak için ilk dekarbonizasyon hedeflerini açıkladı.

Fransız sigorta devi, P&C sigorta portföylerinin karbondan arındırılmasına yön vereceğini söylediği bu tür hedefleri ilk kez yayımladı. Taahhütler, düşük karbonlu işletme modellerine geçiş yapan sektörlerin yanı sıra yenilenebilir enerjilerdeki işini artırmayı da içeriyor. Grup ayrıca 2026 yılına kadar motor işletmesi için de çevresel olarak sürdürülebilir bir hasar yönetimi modeli geliştirecek.

AXA tarafından açıklanan diğer hedefler arasında şunlar yer alıyor:

Gruptaki kişisel motor portföylerinin karbon yoğunluğunu 2030 yılına kadar yüzde 20 azaltmak

Her ikisi de 2030 yılına kadar en büyük ticari sigorta müşterilerinin mutlak karbon emisyonlarını yüzde 30 ve diğer kurumsal müşterilerin yüzde 20 oranında azaltmak

Yeşil geçiş yoluyla kurumsal müşterilere ve diğer dış paydaşlara yardımcı olmak

AXA aynı zamanda yatırım portföyüne ilişkin benzer taahhütlerde de bulunacak. AXA İcra Kurulu Başkanı Thomas Buberl konuya ilişkin şunları söyledi: “Bu hedefler, iklim değişikliğine yönelik taahhüdümüzü sürdürme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. İklim ve Biyoçeşitlilik raporumuzdaki göstergeler kaydedilen ilerlemeyi ve aynı zamanda verilere erişim, ölçüm ve modelleme metodolojilerini güçlendirme ve geçiş hızını artırmanın önemi açısından hala gerekli olan çabalarımızı destekliyor. Sigortacılar olarak, iklim değişikliğinin ve biyoçeşitliliğin kaybının ekonomilerimiz ve toplumlarımız için oluşturduğu artan riskleri ve bunların nasıl yoğunlaştığını görüyoruz. Önlemeden yatırıma, bilimsel araştırmaların finansmanından sigortaya kadar elimizdeki tüm kaldıraçları ve ayrıca özel sektör ve kamu aktörleriyle ortaklıklar ve işbirliğini kullanarak müşterilerimiz ve paydaşlarımızla ilişki kurmaya devam edeceğiz.”