Generali varlık yöneticisi Conning Holdings’i satın aldı

İtalyan sigorta devi Generali, sigorta ve kurumsal müşteriler için önde gelen bir küresel varlık yöneticisi olan Conning Holdings Limited’i (CHL), Asya merkezli en büyük finans kuruluşlarından biri olan Cathay Financial Holdings’in bir yan kuruluşu olan Cathay Life’tan satın aldığını duyurdu.

CHL’nin Generali Investments Holding SpA’ya (GIH) yaptığı katkının bir sonucu olarak Cathay Life, GIH’nin azınlık hissedarı olacak ve Generali ile daha geniş bir ortaklığa girerek Generali Asset Management’ın küresel olarak stratejik büyüme hedeflerini destekleyecek.

Conning ve bağlı kuruluşları, yaklaşık 157 milyar dolarlık AUM ile sigorta şirketlerinin ve diğer kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarına hizmet eden lider küresel varlık yönetimi firmaları.

Satın alma, Conning (sigorta ve kurumsal sabit getirili), Octagon Credit Investors (banka kredileri, CLO’lar ve özel kredi), Global Evolution (gelişmekte olan piyasalar borcu) ve Pearlmark’ı (borç ve öz sermaye gayrimenkulü) içeriyor.

Generali Asset Management’ın iştirak ekosisteminin bir parçası olarak Conning ve iştirakleri, mevcut yönetim ekipleri tarafından yönetilmeye devam edecek.

Generali’nin “Lifetime Partner 24: Driving Growth” stratejik planıyla tamamen uyumlu olan satın alma, Generali Asset Management’ın 709 milyar $ (650 milyar €)ile birleşik bir platform yaratarak dünyanın önde gelen yatırım çözümleri sağlayıcısı olma stratejisini güçlendirecek. Ayrıca, Generali Group’un Conning ve iştiraklerini satın almasının ardından Yönetim Altındaki toplam Varlıklarının 845 milyar dolara yükseleceği bildiriliyor.