Katılım Emeklilik’ten prim üretiminde 4 kat büyüme

Hayat, sağlık ve ferdi kaza branşlarında hayatın her alanına dokunan katılım esaslı sigorta ürünleriyle sektörün öncülerinden olan Katılım Emeklilik, ilk altı ayın prim üretimi rakamlarını paylaştı. Katılım Emeklilik haziran ayında yaklaşık 700 milyon TL toplam prim üretimine ulaştı. Geçen senenin aynı dönemine göre 4 kat, yılbaşından bu yana ise 2 kat prim üretimi artışını yakalayan Katılım Emeklilik, katılım segmentinde pazar payını da ikiye katladı. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “İklim değişikliğiyle artan afetler, yaşadığımız son büyük deprem felaketi ve ekonomi başta olmak üzere hayatın her alanında artan riskler, maliyetleri artsa da sigorta konusundaki farkındalığı artırıyor” dedi.

 

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek yıl sonu büyüme hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, “Haziran ayı itibarıyla son 12 aylık dönemde pazar payımızı Hayat branşında yüzde 17,35’ten yüzde 28,92’ye, Sağlık branşında yüzde 60,48’den yüzde 69,07’ye, Ferdi Kaza branşında ise yüzde 12,21’den yüzde 21,06’ya yükselttik. Katılım sigortacılığındaki toplam pazar payımız ise yüzde 3,53’ten yüzde 6,37’ye kayda değer artış gösterdi. Bu yıl özelinde sigortacılıkta prim üretimi rakamlarına sağlık hizmetlerindeki maliyet artışlarının önemli derecede etkisi olduğunu görüyoruz. Katılım Emeklilik olarak katılımcılarımıza en uygun fiyatlarla, ayrıcalıklı hizmetler sunarak bu alandaki hizmet kalitemizi artırmaya odaklandık. Çabalarımızın katılımcılarımız tarafında gördüğü teveccühten dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sağlık, hayat ve ferdi kaza branşlarında üretim hızlandı

Katılım Emeklilik’ten paylaşılan verilere göre, haziran ayı toplam primi üretimi yaklaşık 700 milyon TL olarak gerçekleşti. Sağlık sigortaları ürünlerinin tek çatı altında toplandığı Katılım Sağlık tarafında geçen yıl haziranda 102 milyon TL olan prim üretimi, bu yıl 463 milyon TL’ye yükseldi. Hayat sigortası branşında geçen yıl haziranda 53 milyon TL olan prim üretimi son 12 aylık dönemde 165 milyon TL’ye ulaştı. Ferdi Kaza sigortası branşında ise 12 aylık dönemde 20 milyon TL prim üretiminden 71 milyon TL seviyesine gelindi. Söz konusu branşlardaki reel değişim oranları ise Sağlık tarafında yüzde 227, Hayat sigortaları tarafında yüzde 127, Ferdi Kaza branşında ise yüzde 153 oranlarında gerçekleşti.

‘Yükselen tasarruf bilinci sigorta farkındalığını da artıracaktır’

Türkiye’de insanların tasarruf farkındalığının hızla arttığını vurgulayan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, sigorta alanında ise halen gelişme aşamasında olunduğunun altını çizdi. Sincek, “Son dönemde yapılan bir araştırma 2023 yılı birinci çeyreğinde ülkemizdeki tasarruf sahipliği oranının yüzde 19’a yükseldiğini ortaya koydu. Bu tasarrufların büyük bölümünün yastık altı ya da sistem içindeki altın yatırımları olduğu, sonrasında ise Bireysel Emeklilik tasarruflarının geldiğini görüyoruz. Vatandaşlarımızın tasarruf yapma gerekçeleri arasında ise “geleceğe yatırım” unsuru yüzde 54 oranla ilk sırada. Bu anlamda sigortanın da kişinin, ailesinin ya da işinin geleceğine yönelik bir yatırım olduğunu öncelikle sektör paydaşları olarak bizlerin daha iyi anlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Son yıllarda artan doğal afetler sonucu bir ilgi olduğunu söyleyebiliriz ancak yeterli olmaktan halen uzak bir konumdayız. Sigorta, gerçekleşmesi ihtimal dahilinde olan risklere karşı, zararın giderilmesi için maddi kaynak sağlamanın kritik bir yöntemi. Risklerin gerçekleşmesi durumunda oluşan maddi kayıplar poliçe esaslarına göre ortadan kaldırılabilir ya da azaltılabilir. Dolayısıyla sigorta poliçeleri mal varlıkları için güvence sağlar ve hem yatırımların hem de tasarrufların kaybının önüne geçmek için önemli bir enstrümandır. Ülkemizde yükselen tasarruf bilincinin, sigorta farkındalığını da önümüzdeki dönemde artırmasını bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.