Beyaz yakalıların yarısı öğle yemeğini atlıyor

Değişen iş yaşamı ve çalışma biçimi, beslenme alışkanlıklarını da etkiliyor. Sodexo Insight 2023 araştırmasına göre, beyaz yakalıların yüzde 13’ü günde iki ya da daha az öğün tüketirken, en çok yüzde 55,4 ile öğle yemeği atlanıyor. Öğle yemeğini atlayanların yüzde 33,1’i “Zamanım yok” derken, yüzde 23’lük kesim ise zayıflamak amacıyla rejim yapıyor ve öğle aralarını ofislerinde geçiriyor.

 Dünyayı etkisi altına alan pandemi ve teknolojik gelişmeler, iş yaşamı ve çalışkanlıklarıyla birlikte beslenme düzenini de değiştiriyor. Dünya çapında her gün 100 milyon insanın yaşamına dokunan Sodexo’nun Insight 2023 araştırmasında beyaz yakalıların beslenme alışkanlıklarına değinildi. Motivasyon güçlüğü çeken çalışanların yorgunluk ve odaklanma sorunu yaşadıkları; bu problemlerin altında da düzensiz beslenmenin yattığı belirtiliyor. Çalışanlarda gözlemlenen beslenme sorunlarının nedenlerinin başında işyerlerinde yemek servisinin olmaması ya da yemeğin besin değeri veya hijyen bakımından uygun olmaması ve yanlış beslenme alışkanlıkları geliyor.

Araştırmaya göre beyaz yakaların yüzde 13.1’i günlük olarak iki ve daha az öğün tüketiyor. Yüzde 55,4 ile en çok öğle yemeği atlanıyor. Yüzde 33,1’lik grup, “Zamanım olmadığı için öğle yemeğine çıkamıyorum” diyor. Yüzde 23,1’lik kesim ise rejim yapmak ya da zayıflamak amacıyla öğün atlıyor.