Munich Re YK Başkanı Wenning:  Elverişli piyasa koşulları 2025’e kadar sürer

Munich Re Yönetim Kurulu Başkanı Joachim Wenning, mevcut elverişli piyasa koşullarının gelecek yıldan sonra da 2025’e kadar devam etmesini beklediğini söyledi.

Wenning yarı yıl bilançolarının paylaşıldığı toplantıda yaptığı açıklamada, Munich Re’nin görüşüne göre “elverişli pazar ortamının sadece 2024’e kadar devam etmeyeceğini”, aynı zamanda “muhtemelen 2025’e kadar da süreceğini” belirtti.

Wenning, “İleriye dönük büyük kayıp ortamını ve sermaye piyasalarının arz talep dinamiklerini etkileyerek mevcut kapasiteyi nasıl etkileyip etkilemeyeceğini tahmin etmek imkansız olsa da, piyasada devam eden çok fazla belirsizlik var ve hala devam edecek çok fazla şey var. Uluslararası pazarların birçoğundaki motor işini ele alın – bu çok açık. Ama bir de iklim değişikliği ve buna bağlı kayıplar var, büyük büyük ya da daha yerel kayıplar, son yıllarda kayıpların fiilen iki katına çıktığı aşikar. Ve bu eğilim daha pahalı hale gelse bile daha ucuz olmayacak.” dedi.

Wenning, ayrıca sigorta şirketlerinin ve reasürans şirketlerinin siber gibi alanlarda daha fazla kapasite sunma ihtiyacı hakkında yorum yaparak, bu genişleyen iş kolunda büyüme için bir fırsat gördüğünün de altını çizdi.

Öte yandan Munich Re 2023’ün ilk yarısında 2,4 milyar Euro’luk kar elde ettiğini bildirirken, bu rakam tüm yıl için öngörülen 4 milyar Euro’nun yarısından fazla.