Bupa Acıbadem Sigorta’nın yeni Genel Müdürü Atilla Benli…

Bupa Acıbadem Sigorta Genel Müdürü Gökhan Gürcan, genel müdürlük koltuğunu 1 Eylül’den itibaren Atilla Benli’ye bırakıyor.

Bupa Acıbadem Sigorta Genel Müdürü Gökhan Gürcan, 1 Eylül itibariyle genel müdürlük koltuğunu sektörün önemli isimlerinden olan kısa süre önce Türkiye Sigorta Genel Müdürlüğü’nden ayrılan Atilla Benli’ye bırakıyor. Gürcan, 1 Eylül 2023 sonrasında ise Bupa Acıbadem’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek. Gürcan, ayrıca Bupa Türkiye çatısı altında yer alan şirketler arası entegrasyonunu dizayn etmeye ve Bupa Türkiye’nin strateji ve hedeflerinin icrasından sorumlu olmaya devam edecek.

Gürcan, sosyal medya üzerinden çalışma arkadaşlarına yazdığı bir yazı ile görevinden ayrıldığını duyururken, yerine gelecek olan Atilla Benli’ye ise başarılar diledi.

Gürcan’ın paylaşımı şöyle:

“Değerli Bupa Türkiye Ailesi,

Sizlere yaptığım bilgilendirmelerde paylaştığım üzere Bupa Türkiye olarak hem sigortacılık, hem de sağlık hizmetleri alanında büyümeye, etkinliğimizi ve yaygınlığımızı arttırmaya; bu amaçla da yeni şirketler satın almaya, yeni şirketler kurmaya ve yeni iş kollarına girmeye çalışıyoruz.

Tüm bu stratejileri hayata geçirebilmenin kolay olmadığı ise tabi ki hepimizin malumu, bu doğrultuda rol ve sorumlulukların dağılımının etkin ve verimli olabilmesi için sürekli olarak organizasyon dizaynları yapıyor, organizasyonumuzu tüm kademelerde farklı yetenekler ile kuvvetlendirmeye ve çeşitlendirmeye çalışıyoruz.

Şimdi ise çok önemli başka bir organizasyon değişikliğinin yapılma vakti gelmiştir.

Kudretimize uygun şekilde kuvvetimizi arttırabilmek için 13,5 yıldan beri büyük bir şevk, inanç ve mutluluk ile yürüttüğüm Bupa Acıbadem Sigorta Genel Müdürlüğü rolümü 1 Eylül itibari ile başka bir lidere devrediyor olacağım. Bu tabi ki bir ayrılık değil arkadaşlar, ancak odaklanabilmek için, kuvvetlenebilmek için, her sorumluluğu taşıma hırsımızdan vazgeçmek, omuzlarımızdaki yükü başkalarına devretmeyi bilmek gerekiyor. İşte ben de tam bunu yapmaya çalışıyorum bu kararım ile. 1 Eylül 2023 sonrasında da sizlerle Yönetim Kurulu Başkanı sıfatım ile birlikte olmaya, kurduğumuz hayali hayata geçirebilmek için stratejik koordinasyonu yürütmeye, sanal yapılanmalarını tamamladığımız alanlarda şirketleşme yolculuğunu yönetmeye, Bupa Türkiye çatısı altında yer alan şirketler arası entegrasyonunu dizayn etmeye ve Bupa Türkiye’nin strateji ve hedeflerinin icrasından sorumlu olmaya devam edeceğim. Ama artık sigortacılık operasyonlarının içinde çok daha az olacağım.

Bıraktığım sorumlulukları 1 Eylül 2023 itibariyle aramıza katılacak olan Atilla Benli bey yürütüyor olacaktır. Bir çoğunuzun kendisini tanıdığını biliyorum. Atilla beyin, kişesel değerleri, engin tecrübeleri ve bilgi birikimi ile Bupa Acıbadem Sigorta şirketine üstün faydalar sağlayacağına inancım tam. Aramıza katıldığı gün onu size “hoşgeldiniz” bilgilendirmem ile daha detaylı tanıtıyor olacağım.

Genel Müdür olarak sizlere daha duygusal bir veda mesajı da tabi ki göndereceğim, ancak şimdiden bana kattıklarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

 

Atilla Benli kimdir?

1968 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun. Marmara Üniversitesi Sigortacılık Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine Garanti Bankası’nda Denetçi olarak başladı. Garanti Sigorta Mali İşler, Operasyon, Acente ve Broker Dağıtım Satış Kanalı’nda çeşitli birimlerden sorumlu Birim Müdürü olarak görev yaptı.
2007 yılında BNP Paribas Cardif şirketinde; Mali İşler Yönetimi, İnsan Kaynakları, Hasar ve Hukuk birimlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Groupama Sigorta ve Groupama Hayat & Emeklilik bünyesinde Hasar Grubu’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.
Vakıf Emeklilik’te Satış, Finans ve Mali İşler, İnsan Kaynakları, Teknik ve Aktüerya birimlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Zurich Sigorta’da Hasar Grubu’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladı.
2018 yılında ise Zurich Sigorta’da Satış ve Dağıtım Kanalları’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürdü. 2019 yılında Güneş Sigorta Genel Müdürü oldu. 2020 yılında 6 kamu sigorta ve BES şirketinin birleşmesine liderlik etti. Kurulan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’in Genel Müdürü oldu. Bu görevini Ağustos 2023’e kadar sürdürdü. Benli, 2019 Ekim-2023 Ağustos arasında da Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığı görevini üstlendi.