Çalışanlar ChatGPT’yi yardımcı olarak görmeye başladı

Reuters/Ipsos anketine göre ABD’deki birçok çalışan Microsoft ve Google gibi işverenlerin ChatGPT kullanımını kısıtlamasına yol açan korkulara rağmen, temel görevlerde yardımcı olması için ChatGPT’ye yöneliyor.

Dünya çapındaki şirketler, kullanıcılarla sohbet etmek ve sayısız istemi yanıtlamak için üretken yapay zekayı kullanan bir sohbet robotu programı olan ChatGPT’den en iyi şekilde nasıl yararlanılacağını düşünüyor. Ancak güvenlik firmaları ve şirketleri, bunun fikri mülkiyet ve strateji sızıntılarına yol açabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Günlük işlerine yardımcı olmak için ChatGPT kullanan kişilerin anekdot niteliğindeki örnekleri arasında e-posta taslağı hazırlamak, belgeleri özetlemek ve ön araştırma yapmak yer alıyor.

11-17 Temmuz tarihleri ​​arasında yapay zeka (AI) üzerine yapılan online ankete katılanların yaklaşık yüzde 28’i iş yerinde ChatGPT’yi düzenli olarak kullandıklarını söylerken, yalnızca yüzde 22’si işverenlerinin bu tür harici araçlara açıkça izin verdiğini söyledi.

Reuters/Ipsos’un Amerika Birleşik Devletleri genelinde 2.625 yetişkinle yaptığı ankette, yaklaşık yüzde 2’lik bir güvenilirlik aralığı, bir kesinlik ölçüsü sağlandı.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 10’u, patronlarının harici AI araçlarını açıkça yasakladığını söylerken, yaklaşık yüzde 25’i şirketlerinin teknolojinin kullanımına izin verip vermediğini bilmediğini söyledi.

ChatGPT, Kasım ayında kullanıma sunulmasının ardından tarihin en hızlı büyüyen uygulaması oldu. Geliştiricisi OpenAI’yi, özellikle şirketin toplu veri toplamasının gizlilik bekçilerinden eleştiri aldığı Avrupa’daki düzenleyicilerle çatışmaya sokarak hem heyecan hem de alarm yarattı.