SEGEM: İş ve işlemlerimizi şeffaf ve adilane bir şekilde yürütüyoruz

Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) Sigorta Eksperliği Ön Alım Sınavına yönelik sosyal medyada yer alan yazışmalar ve yayınlar üzerine açıklamada bulundu. SEGEM’den yapılan açıklamada,  kamuoyuna yanıltıcı bilgiler sunarak, hiçbir dayanağı olmayan, dedikodu niteliğinin ötesine geçmeyen söylemlere itibar ederek Merkeze suç atfetmekte ve sınavı kazanan kişileri zan altında bıraktığına dikkat çekilerek,  “Sektöre zarar vermekten öteye gitmeyen söylemlerin sosyal medyada yayılmasına destek veren kişiler ve kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.” denildi.  SEGEM açıklamasında,  Merkezin 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu çerçevesinde kurulan tüm özellikli kurumlar gibi verilen iş ve işlemleri mevzuat hükümlerine uygun olarak şeffaf ve adilane bir şekilde yürüttüğüne de vurgu yaptı.

SEGEM’in açıklaması şöyle:

Bir takım sosyal medya platformlarında, 24 Haziran 2023 tarihinde SEGEM tarafından düzenlenen Sigorta Eksperliği Ön Alım Sınavını konu alan yazışmalar ve yayınlar yapılmıştır. Söz konusu platformlar, kamuoyuna yanıltıcı bilgiler sunarak, hiçbir dayanağı olmayan, dedikodu niteliğinin ötesine geçmeyen söylemlere itibar ederek Merkezimize suç atfetmekte ve sınavı kazanan kişileri zan altında bırakmaktadır.

Öncelikle yanıltıcı beyanlar ile Merkezimizi hedef alan kişiler hakkında yasal işlem başlatarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, aynı zamanda bu gibi asılsız haberlerin ve sektöre zarar vermekten öteye gitmeyen söylemlerin sosyal medyada yayılmasına destek veren kişiler ve kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.

Kurumumuzun itibarını ve tüm adayların eşitlik ve adillik ilkelerini korumayı sürdüren süreçlerini zedeleme potansiyeli taşıyan iddialar, oldukça ciddi suçlamalar olup, bu tür iddiaların herhangi bir kanıt veya belgeye dayanmadığı konusunda sizleri bilgilendirmek isteriz.

İddia edilen suçlamalarla ilgili olarak, Türk Ceza Kanunu’nun 267’nci maddesine göre, haksız yere bir kişi veya kurum hakkında yersiz suç isnadında bulunmak suç teşkil etmektedir. Eğer bu temelsiz suçlamalara ilişkin somut kanıtı bulanan kişiler varsa, hukuka uygun şekilde hareket etmelerini ve bu bilgileri derhal yetkili mercilere ve bizlere iletmeleri gerektiğini, konunun ciddi şekilde takipçisi olacağımızı bildirmek isteriz.

SEGEM, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunun 31 inci maddesi ile Bakana verilen yetkiye istinaden 2008 yılında kurulmuştur. Sigortacılıkla ilgili özellik taşıyan mesleki nitelikteki konular için ilgili Yönetmelikler çerçevesinde gerekli sınavların ve eğitimlerin yapılması asli görevidir. Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 500 adet sınav düzenlemiş, 1.250.000 kişiye sınav ve eğitim hizmeti vermiştir. Kar amacı gütmeyen Merkezimiz, yapmış olduğu sınavlardan ve vermiş olduğu eğitimlerden kazanmış olduğu geliri sigortacılık sektörünün kalifiye işgücü ihtiyacını karşılamaya yardımcı yeni sınavların ve yeni eğitim programlarının düzenlenmesi için kullanmıştır. Merkezimizin bütçesi, Sigortacılık Eğitim Merkezi Yönetmeliği’nin üçüncü bölüm “Mali Hükümler’’ başlığı altında ifade edilmiş ve hüküm altına alınmıştır. Sözün özü, Merkezimiz, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu çerçevesinde kurulan tüm özellikli kurumlar gibi verilen iş ve işlemleri mevzuat hükümlerine uygun olarak şeffaf ve adilane bir şekilde yürütmektedir.

24 Haziran tarihinde düzenlenen Eksper Ön Alım Sınavı, Sigorta Eksperleri Yönetmeliği, Yönetmelikte ifade edildiği şekilde karara bağlanan Başvuru ve Uygulama Kılavuzunda belirtilen kurallar ve yöntem dahilinde yapılmış ve sonuçlandırılmıştır.

Bu güne kadar sınavların yapılmasında ve eğitim programlarının yürütülmesine destek olan bütün kişi ve kurumlara teşekkür ederiz. Sektörün gelişimine fayda sağlayan, seviyeli, sonuç odaklı, nitelikli katkılara kapımızın her zaman açık olduğunu sizlerle paylaşmak isteriz.

2023 yılı Eksperlik Sınavları hakkında hazırlanan Sık Sorulan Sorular için aşağıda yer alan linkten bilgi alabilirsiniz.

Kamuoyuna duyurulur.

 

>> 2023 Eksperlik Sınavları Hakkında Sık Sorulan Sorulara İlişkin Açıklamalar için lütfen tıklayınız