Kadın Sigortacılar Derneği’nden Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel burs programı

Kadın Sigortacılar Derneği, kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği başarılı projelerine bir yenisini daha ekleyerek , Cumhuriyetin 100. yılına özel bir burs programını hayata geçirdi. Üniversitede Sigortacılık bölümünde eğitim alan sekiz başarılı kız öğrenciye bir yıl boyunca karşılıksız burs sağlayacak olan program, Ekim ayı itibarıyla başlayacak.

Bu özel burs programı sayesinde, seçilen 8 kız öğrenci maddi olarak desteklenmenin yanı sıra, kariyer planlamalarında da yol gösterici olacak bir mentorluk programına dahil edilecekler. Öğrenciler, kampüsten ofise uzanan bu önemli yolculukta sektörün deneyimli isimlerinden kariyer desteği alacaklar.

Kurucu Başkan Sema Tüfekçiler: “Gençlerin yolunu aydınlatmak boynumuzun borcu”

Kurucu Başkan Sema Tüfekçiler, burs programı ile ilgili olarak, “Ülkemizin ve sektörümüzün geleceği için gençlere yatırım yapmak, bir zorunluluk değil, bir onurdur. Teknolojinin ve koşulların hızla değiştiği dünyamızda, gençlerin yolunu aydınlatmak boynumuzun borcu. Sigortacılık bölümünde okuyan genç kızlarımıza maddi desteğimizin yanı sıra , mentorluk yaparak, kariyere uzanan yolculuklarında onlara sağlam bir köprü oluşturuyoruz. Bizler, bundan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz,” dedi.

Tüfekçiler, “Yeni nesillere güvenim tam. Önemli olan bizim, hızla değişen zamana uyum sağlayabilmemiz. Tecrübemizi, bu uyum sayesinde yeni nesiller ile paylaşabiliriz. Dernek olarak, sektörümüzün aydınlık geleceği için çalışmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz,” diye ekledi.

Sektörde kadınlarımızın gücü artıyor

Kadın Sigortacılar Derneği, “Ne mutlu ‘Sigortacıyım’ diyen bir gençlik için” mottosu ile hareket ediyor ve sektörde kadınların sayısını ve etkinliğini artırmak için çeşitli projeler geliştiriyor. Dernek, genç yeteneklerin sektöre kazandırılması ve sektörde kadın liderlerin sayısını artırmak için de aktif rol almaya devam ediyor .