Sigortacılık Meslek Komitesinden bir günde dört toplantı, SAİK’ten hatırlatma

İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi bir günde dört farklı konuda toplantı gerçekleştirdi. 12 Eylül Salı günü 12:30’da İstanbul Ticaret Odası Eminönü Merkez binasında İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi ile İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, DASK poliçelerinin elektrik, su ve doğalgaz açılışlarındaki gibi emlak vergisi ödemelerinde de sorgulanarak zorunlu hale getirilmesi konusunda istişare toplantısı gerçekleştirdi. Öte yandan SAİK’te 13 Eylül 2023 (bugün) yaptığı  paylaşımla acenteleri yakından ilgilendiren bir duyuruda bulundu.

12  Eylül 2023 saat 13:00’te İstanbul Ticaret Odası Eminönü Merkez binasında İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi ile Akaryakıt Meslek Komitesi, akaryakıt istasyonları sigorta paket poliçeleri hakkında istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Saat 14:00’te İstanbul Ticaret Odası Eminönü Merkez binasında İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Eylül Ayı olağan Yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda,
İstanbul’da yeni kurulan acentelerin soru ve sorunlarının dinlenmesi, kurulan Hayat Acenteleri Komisyonunun sorunları ile ilgili toplantı düzenlenmesi, sigortacılık bölümünde okuyan öğrencilerin gerek staj, gerekse sonraki süreçte teknik personel ihtiyaçlarını çözmek adına öğrenci havuzu oluşturulması, 25 Eylül 2023 – 01 Ekim 2023 tarihlerinde kutlanması planlanan Sigortacılık Haftası münasebetiyle; Odanın Ticaret gazetesinde, sigortacılık sektörüne ve sigortacılık haftasına yönelik bir haber yapılması, Emlak Komitesi, Spor Komitesi ve Akaryakıt komiteleri ile sigortacılık alanındaki konularda yapılan toplantılarla ilgili stratejiler belirlendi.

12 Eylül 2023 Salı günü 15:30’da İstanbul Ticaret Odası Eminönü Merkez binasında İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi ile Kültür ve Spor Meslek Komitesi, ülkemizde ve özellikle nüfusu oldukça yüksek olan İstanbul’da kullanılmasının hem sporun günlük hayattaki yerini biraz daha geliştirmek, hem de sigorta şirketleri için yeni paketlerin sunulmasında faydalı olacağı, Kurumlar Vergisi Genel tebliğ kapsamında sağlanan vergi indirimlerinin şirketlerin sponsorluğa olan ilgilerini artıracağı ve Özel sağlık sigortalarının spor giderlerini karşılaması ile ilgili bir çalışma yapılması imkanlarının araştırılması konusunda istişare toplantısı gerçekleştirmiştir.

SAİK’ten önemli hatırlatma

Öte yandan SAİK, levhada kayıtlı acentelere yönelik önemli bir duyuruda bulundu. SAİK Başkan Yardımcısı Özgür Yılmaz konuya ilişkin yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

“SAİK seçimleri öncesi çalışma programımıza aldığımız Usulsüz ve illegal yapılanan şubeleri kontrol altına almak için uygulamak istediğimiz düzenleme hedeflerimizden ilkini 13 Eylül 2023 tarihi itibarı ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Levhaya kayıtlı mevcut şubelerin şube müdürleri (Levhada kayıtlı) hali hazırda ticaret sicilinde tescilli değiller ise en geç 30 Ekim 2023 tarihine kadar (Bu tarih dahil) ilgili şubede yetkili olarak ticaret siciline tescil işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Aksi takdirde ilgili mevzuatta öngörülen müeyyideler uygulanacaktır.”