KASIDER, ‘Milyon Kadına Mentor Hareketi’ni sigorta sektörüne uygulayacak

Kadın Sigortacılar Derneği (KASIDER), birçok farklı sektörde başlatılmış olan ‘Milyon Kadına Mentor Hareketi’ni sigorta sektörüne uygulayacak.

KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler, birçok farklı sektörde başlatılmış olan ‘Milyon Kadına Mentor Hareketi’ni sigorta sektörüne uygulayacaklarını açıkladı.

Tüfekçiler, “Cumhuriyetimizin 100. yılında ‘100 Sigortacı Mentor ile 100 Kadın Menti’ye programı ile kadın sigortacılarımıza kariyer yolculuklarında destek olmak üzere yola çıkıyoruz. Türkiye’de birçok farklı sektörde başlatılmış olan ‘Milyon Kadına Mentor Hareketi’ni KASIDER iş birliğinde ve sigorta sektörü özelinde bu yıl içinde başlatmayı planlamaktayız. Siz, kıymetli sigortacıları aşağıda detayları yazılı olan önemli programa mentor sıfatı ile destek olmaya davet etmek ve Sigorta Haftası’nda başlatmak için https://binyaprak.com/milyonkadinamentor/mentorluk-kayit linkine kurum olarak; ‘’KASIDER’’ adı altında kayıt yaparak, bu anlamlı projede yerinizi almanızı önemle rica ederiz” dedi.

Milyon Kadına Mentor Programı

“Milyon Kadına Mentor Programı”, 18-25 yaş arasındaki genç kızlar ile sektör liderlerini dijital platformda bir araya getiren ve genç kızların eğitim, öğrenim, kariyer hedeflerini destekleyen bir mentorluk hareketidir.

Kimler Mentor Olabilir?

Mentorlar, en az beş (5) yıllık iş tecrübesine sahip olmalıdır. Mentorlar erkek veya kadın olabilir. Mentorluk süreci 6 ay süresince toplam minimum 6-10 saat olacaktır .

Mentor, profilini platform üzerinde doldurmasını müteakip, sistemde bulunan mentiler, mentör bul & arama ekranından filtreleri kullanarak, ulaşmak istedikleri sektörü ( sigorta ) seçecek ve eşleşmeye açık olan mentore anında başvuru yapacaklardır. Sigorta sektörü özelinde, sigortacılık eğitimi veren üniversiteler ile iş birliği yapılarak, sadece genç kız öğrenci mentiler bu network üzerinden ve kadın ve erkek mentorler ise sigorta sektörü şirket çalışanlarından seçilecektir.

Ana Amaç:

Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 Sigortacı Mentor ile 100 Mentiyi eşleştirerek kariyer yolculuklarında destek olmaktır.

Bu sene KASIDER, kurum olarak tam yetki alarak sektörde bu konuda öncü olma fırsatını yakalamıştır .

Fark yaratan kurumları ve bireyleri aktive ederek sigortacılık alanında eğitim alan üniversiteli kız öğrenciler ve iş hayatına yeni atılan (Maksimum 3 yıl tecrübeli) genç kızların katılabileceği mentorluk programlarını bir dijital şemsiye altında toplamak, öncü mentorluk program paydaşlarını bir araya getirerek ekosistemin zenginliklerini sunmak, farkındalığını arttırmak ve gençlere destek ve tecrübe aktarmak husundaki iş birlikleri için bir alan yaratmak, 1 milyon genç kız için mentorluk bağlantısı gerçekleştirerek kariyer hedefi olan genç kızlara destek olmaktır (2031 yılına kadar).

Programa katılacak mentorler, kurumları adına değil, öncü olduğu için tam yetkili olan ‘KASIDER’ adına gönüllü olarak başvurularını yapacaklar.