Net-Sıfır Varlık İttifakındaki üyelerin faaliyetlerinde emisyonlar düşüyor

Allianz SE, Legal & General Plc ve California Public Employees Retirement System’in de aralarında bulunduğu 9,5 trilyon dolarlık bir yatırımcı grubu, ilk kez bir rakam açıklayarak, üyelerinin kredi verme ve yatırım faaliyetleri sayesinde sera gazı emisyonlarında ılımlı bir düşüş bildirdi.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Net-Sıfır Varlık Sahibi İttifakı’nın (Net-Zero Asset Owner Alliance) yayınlanan son yıllık ilerleme raporunda 86 üyesi için toplam mutlak finanse edilen sera gazı emisyonlarının, bir önceki yılki 221,2 milyon tondan 2022’de yüzde 3,5 düşerek 213,4 milyon ton karbondioksit eşdeğerine düştüğünü belirtildi.

NZAOA Başkanı Günther Thallinger, “Düşüş küçük olsa da (7,8 milyon ton, bir yıl boyunca 1,7 milyon arabanın trafikten çekilmesine eşdeğer) sonuç “bizi yaklaşımımızın işe yaradığına inandırıyor” dedi. Thallinger, düşüşün temel olarak emeklilik fonları ve sigorta şirketlerinin şirketleri geçiş planları geliştirmeye ve karbon ayak izlerini azaltmaya ikna etme çabalarından kaynaklandığını söyledi.