Balkır Demirkan’ın kaleminden: En pahalı Kasko yapılmayan Kasko’dur…

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreter Yardımcısı ve TSEV’de sigortacılık üzerine dersler veren Balkır Demirkan, linkedin hesabında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.  Bir TIR sürücüsünün yol kenarında park halinde duran 20’ye yakın araca çarpmasını konu alan bir haber üzerinden Balkır Demirkan, kasko sigortası ürününün önemine işaret ederek,  “En pahalı Kasko yapılmayan Kasko’dur” vurgusunu yapan bu ürünün faydalarını anlattı.

Makale şöyle:

En pahalı Kasko yapılmayan Kasko’dur. Sürekli aynı şirketten Kasko Poliçelerinizi yeniler iseniz, uzun vadede daha iyi kapsam ve daha uygun prim alacağınızdan emin olursunuz. Kasko Sigortası aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok önemli fayda sağlar:

1. Sigortasız Araç Teminatı: Kasko sayesinde sigortasız veya teminatı yetersiz bir aracın aracınıza çarpması durumunda ya da böyle bir araç ile kaza yapmanız durumunda sizi korur.

2. İndirimler: Sigorta şirketleri bazen güvenli sürüş, paket poliçeleri ve daha fazlası için indirimler sunarlar ve bu ise priminizi düşürecektir.

3. Sorumluluk Koruması: Kasko Sigortası genellikle, bir kazada hatalı olmanız durumunda Trafik Poliçe Limitlerinin üzerinde kalan zarar gören karşı tarafın hasarları ve Bedeni zararlaı karşılayan, varlıklarınızı ve tasarruflarınızı korumaya yardımcı olan sorumluluk kapsamını içerir.

4. İç Huzuru: Sigortanızın olduğunu bilmek, öngörülemeyen olaylara karşı bir güvenlik ağınızın olduğunu bilmek, araç kullanırken gönül rahatlığı sağlayabilir.

5. Kiralık Araba Teminatı: Bir çok Kasko poliçesi, Kaza durumunda kiralık araç sağlamayı kapsamaktadır; aracınız tamir için tamir atölyesindeyse bu çok yararlı olabilir.

6. Mali Koruma: Araç sigortası, kazalardan, hırsızlıktan veya aracınızın hasar görmesinden kaynaklanabilecek mali kayıplardan korunmanıza yardımcı olur. Bir kaza durumunda onarım masraflarını ve yasal masrafları karşılayabilir.

7. Çekme ve Yol Yardımı: Birçok poliçe, aracınızın arızalanması veya yolda kalmanız durumunda yardım sağlayan yol yardımı ve çekme hizmetleri sunmaktadır.

8. Başkalarına Yönelik Teminat: Araç sigortası, izniniz doğrultusunda aracınızı kullanabilecek aile üyeleri veya arkadaşlar gibi diğer kişilerin de aracınıza yda zarar gören 3 kişilerin zararlarını da teminat altına alabilir.

9. Ağır Hasar Koruması : Aracınız ile çok ağır bir hasar geçirmeniz durumunda, hasarınız sigortacınız tarafından hızla tamamlanarak, zararınız en kısa sürede giderilir.

10. Çok Geniş Kapsam: Poliçeniz hırsızlık, vandalizm, doğal afetler ve hayvan kemirme gibi çarpışmayla ilgili olmayan olayları da kapsar ve öder.