SEDDK’da 4 yeni başkan yardımcısı

Sigortacılık ve Özeli Emeklilik Düzenleme ve Denetmeme Kurumu (SEDDK) Başkan ve Kurul üyelerinin atanması sonrasında, kurum içi organizasyon yapısında da önemli değişikliklere gitti ve dört yeni başkan yardımcısı ataması yapıldı. Kurumda daire başkanı olarak görev yapan Barış Taşkesen, Emine Feray Sezgin, Hande Hatunoğlu Kurtulan ve Murat Kutlar, Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Yeni başkan yardımcılarının özgeçmişleri

Barış TAŞKESEN
Başkan Yardımcısı
2009 yılında Ankara Ünversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü (Anadal) ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü (Yandal) programlarından mezun oldu. 2017-2019 yılları arasında University of Illinois, Gies College of Business, MS in Finance programında yurt dışı yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2010 yılında Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulunda Sigorta Denetleme Uzman Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı. 2014 yılında yapılan yeterlilik sınavında başarı göstererek Sigorta Denetleme Uzmanı olarak atandı. 2021 yılından itibaren Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (SEDDK) Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra 22.11.2023 tarihi itibariyle SEDDK Başkan Yardımcısı olarak atanmış olup halen bu görevine devam etmektedir. 2020 yılından itibaren Türk Sigorta Enstitüsü Vakfında temel sigorta muhasebesi ve teknik karşılıklar konularında eğitimler vermektedir. Kurum temsilcisi olarak Vergi Konseyi Genel Kurulu Üyeliği ile Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Emine Feray SEZGİN
Başkan Yardımcısı
1982 yılında Ankara’da doğan Emine Feray SEZGİN, lisans eğitimini 2005 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünde ve ikinci lisans eğitimini ise 2008 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamlamıştır. Ayrıca 2006 yılında başladığı ODTÜ İktisat Bölümünde “İktisat Teorisi” üzerine yan dal programını bitirmiştir. 2005-2006 yılları arasında Ankara Üniversitesi İktisat Bölümü Yüksek Lisans Programının ders aşamasını başarıyla tamamlamıştır. Aralık 2009’da (mülga) T.C. Hazine Müsteşarlığı (güncel adı ile T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı) Sigorta Denetleme Aktüer Yardımcısı olarak göreve başlamış, 2012 yılında Kurulun yeterlilik sınavını kazanarak Sigorta Denetleme Aktüeri olarak atanmıştır. 2016-2018 yılları arasında Canterbury, İngiltere’de bulunan University of Kent’te Uygulamalı Aktüeryal Bilimler Yüksek Lisans programını şeref öğrencisi olarak tamamlamıştır. Ayrıca İngiltere Aktüerler Derneği (IFoA) üyesi olup, 15 aktüerya sınavının 11 tanesini tamamlamıştır. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) kurulması ile birlikte 2020 yılından itibaren Hayat ve Sağlık Sigortaları Düzenleme Dairesi’nde Daire Başkanı olarak görev yapmış olup, 22.11.2023 tarihinden itibaren SEDDK Başkan Yardımcısı olarak görevini yürütmektedir. Aktüerler Sicili’ne 148 sicil numarası ile kayıtlı olan Sayın Emine Feray SEZGİN, evli ve bir çocuk sahibi olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Hande HATUNOĞLU KURTULAN
Başkan Yardımcısı
1985 yılında İstanbul’da doğan Hande HATUNOĞLU KURTULAN, 2002 yılında TED Ankara Koleji’nden mezun olmuş, 2006 yılında Ankara Üniversitesi İstatistik bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Aralık 2009’da (mülga) T.C. Hazine Müsteşarlığı (güncel adı ile T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı) Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığı’nda Sigorta Denetleme Aktüer Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. 2012 yılında, Kurulun yeterlilik sınavını kazanarak Sigorta Denetleme Aktüerliğine atanan HATUNOĞLU KURTULAN, aynı yıl içerisinde ODTÜ İktisat bölümünde yüksek lisans eğitimini “BDDK Yeniden Yapılandırma Programı Sonrasında Türk Bankacılık Sektöründe Etkinlik Çalışması” konulu yüksek lisans tezini sunarak tamamlamıştır. 2015-2017 yılları arasında New York, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Columbia Üniversitesi’nde Aktüeryal Bilimler yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) kurulması ile birlikte 2020 yılından itibaren Hayat ve Özel Emeklilik Gözetim ve Uygulama Dairesinde Daire Başkanı olarak görev yapan Sayın Hande HATUNOĞLU KURTULAN, 22.11.2023 tarihinden itibaren SEDDK Başkan Yardımcısı olarak görev yürütmektedir. Çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup, Aktüerler Sicili’ne 162 sicil numarası ile kayıtlı bulunmaktadır.

Murat KUTLAR
Başkan Yardımcısı
1975 yılı İzmir doğumlu Murat KUTLAR, İzmir Karşıyaka Lisesi’nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümündeki lisans eğitimini 1997 yılında tamamlamıştır. 1998 yılında Vakıfbank’ın Finansal Kiralama Şirketi’nde Analist olarak başladığı iş hayatında Vakıf Emeklilik ve Hayat A.Ş. ile Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik şirketlerinde iç denetim, iç kontrol, risk yönetimi, fon denetçiliği ve Masak Uyum programlarının kurulması ve yönetilmesi gibi çeşitli yönetim pozisyonlarında görev almıştır. Ayrıca, Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik şirketlerinde Genel Müdür Yardımcısı olarak teknik işlemlerden sorumlu olmuştur. 2020 yılından bu yana SEDDK bünyesinde Hayat ve Özel Emeklilik Denetim Daire Başkanı olarak görev yapan Murat KUTLAR, Kasım 2023 itibarıyla Başkan Yardımcısı unvanıyla görevine devam etmektedir. Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı’nın (TSEV) ‘Temel Sigortacılık Eğitim Programı’nı 2002 yılında tamamlamış olup adı geçen kurum nezdinde eğitimler vermektedir. Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı ve Uluslararası İç Kontrol Uzmanı (CICS) Sertifikası’na sahip olup, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Sigortacılık ve Risk Yönetimi alanında yüksek lisansını bitirmiştir. Aynı üniversitede finansal ekonomi alanında doktora programında tez aşamasındadır.