Aveon’dan Insurtech Vegas gözlemleri: Gelişen teknoloji göz kamaştırıyor

Dijitalleşme ve beraberinde hayatımıza getirdiği kavramlar günbegün değişirken bu alanda sigorta sektörü de farklı politikalarla sektörü ve tüketicilerini değişime hazırlıyor. Sektörün genç şirketlerinden Aveon Global Sigorta da dijitalleşme konusundaki iddiasını sektörde bir ilk global çapta Insurtech alanındaki en büyük buluşma olan ITC / Insurtech Vegas Fuarına üst yönetimiyle katılarak gösterdi.

Fuara katılan Aveon Global Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Kerim Bağdaş fuara ve geleceğin sigortacılığına dair gözlemlerini ve düşüncelerini şöyle paylaştı:

Bağdaş: Acentesiz dijitalleşme olmaz.

“Aveon Global Sigorta olarak felsefemizi dayandırdığımız ilkelerin başında acentelerimizle beraber dijitalleşme misyonu geliyor. Acenteden ve onun beklentisinden kopuk bir dijitalleşmeyi düşünmemiz sektörümüzün önemli bir sac ayağını ortadan kaldıracaktır.

Ülkemiz sigorta sektörüne yeni insurtech modellerini getirirken ITC VEGAS Fuarına katılımı gerekli gördük. Zira insurtech alanındaki yenilikleri bir arada bulmamız ve incelememiz açısından fuarda yer almak oldukça önemliydi.

Şunu öncelikle belirtmek isterim, ülkemiz sigortacılığı insurtech açısından dünya ile yarışır durumda. Bu bizler açısından son derece gurur verici olmakla beraber, her geçen saniye insurtech alanında öyle araçlar ve modeller çıkıyor ki durmaksızın aynı hızla devam etmemiz gerektiğini bu fuarda bir defa daha gördük. Özellikle sağlık sigortaları alanında dünya ölçeğinde bakıldığında, mevcut ve gelecek sağlık risklerini

Kemal Gül, Melek Yılmaz ve Kerim Bağdaş ITC Vegas’ta.

öngören teknolojiler oldukça göz kamaştırıcı. Sağlık sigortalarında büyük hedefler taşıyan sigorta şirketlerinin bunları yakalayarak içselleştirmeleri ve üretimin tüm aşamalarında aktif kullanmaları oldukça önemli.”

İklim değişikliği ve insurtech teknolojisi

İklim değişikliğiyle beraber yaşanan katastrofik hasarların yol açtığı hasar ve fon yüküne de dikkat çeken Kerim Bağdaş, bu konudaki endişelerden de söz etti: “6 Şubat depremi ve sonrasında sektörümüzün tüm parametreleri bir anda değişerek reasürans ve eş değeri olan arka sektörleri de etkiler duruma geldi. Insurtech yeni teknolojilerini iklim değişimi ve yeşil dönüşüm kavramları ile birleştiren fuar bu açından da oldukça önemliydi. Buna duyarlı teknolojik araçları görme ve inceleme fırsatı bularak dünyanın neresinde olduğumuzu da görmüş olduk. Az önce bahsettiğim gibi sektörümüz insurtech açısından oldukça başarılı ve fakat iklim değişikliğini içselleştirme teknolojileri açısından gidecek çok yolumuz var.”

“Sektörü geleceğin sigortacılığına hazırlıyoruz”

Bağdaş, fuarı Aveon açısından değerlendirerek açıklamasını sonlandırdı: “Şirket olarak gelecek 5 ya da 10 yılının insurtech değişimlerini öngörme ve büyüme planına dahil etme açısından fuarda oldukça önemli temaslarımız da oldu. 2024 yılından itibaren bunları hayata geçirme noktasında hazırlıklarımızda devam ediyor. TESK ile başlayan Esnaf Cüzdan APP ve Esnaf Sigortacılığı projemiz, WhatsGO ile devam eden -anlık müşteri etkileşimi platformumuz ve müşterilere mikro kredi olanağı sunacak işbirliğimizin tümü bu akışın ilk adımları olmuştur. Bizim ve tüm ekibimizin Cumhuriyetimizin 100. yılında insanımıza belki de en büyük armağanımız, “Sektörümüzü Geleceğin Sigortacılığına Hazırlıyor olmamız” olacaktır. Aveon Global olarak geleceğin sigortacılığında üst ve kalıcı dijitalleşmeyi acentelerimiz ile beraber kurgulayıp, onları büyüterek bunu başaracağız. Bu vesileyle fuara beraber katıldığımız Genel Müdürümüz Kemal Gül ve IT & Dijital Dönüşüm Genel Müdür Yardımcımız Melek Yılmaz’a teşekkür eder, fuara daha fazla meslektaşımızın katılım göstermesinden de mutluluk duyacağımı belirtmek isterim.”