Allianz, felaket tahvili piyasasına geri döndü

Sigorta devi Allianz, 250 milyon euroluk Avrupa fırtına felaketi tahvili ihraç etti.  reinsurancene.ws’de yer alan habere göre,  sigorta devi Allianz, Avrupa’daki fırtınalara karşı koruma sağlamak için kendisine 250 milyon Euroluk çok yıllı risk transfer kapasitesi sağlayacak yeni bir anlaşmayla on yılı aşkın bir süredir ilk kez felaket tahvili piyasasına geri döndü.

Allianz’a göre, Blue Sky Re DAC (İrlanda’da kurulu özel amaçlı araç) ile yapılan bu reasürans anlaşması, firmanın doğal afetlere karşı reasürans koruma kaynaklarını tamamlıyor ve çeşitlendiriyor ve Ocak 2024’ten Aralık 2026’ya kadar sürecek çok yıllık bir koruma dönemi sağlıyor.

Allianz, sermaye piyasası yatırımcılarına satılan tahvillerin olumlu karşılandığını ve yüksek yatırımcı talebinden faydalandığını gözlemledi.

Allianz Grubunun işlemin yapılandırılmasından sorumlu kuruluşu Allianz Re’nin Grup Reasürans Sorumlusu Thorsten Fromhold şunları söyledi: “Allianz, Avrupa’daki en büyük doğal tehlikemiz olan fırtınalara karşı çok yıllı koruma sağlamaktan memnuniyet duyuyor. 2023’te Blue Sky Re ile cat tahvili yolculuğumuza yeniden başlamak, risk azaltma araç çantamızı genişletiyoruz.”