KASIDER ile TSEV iş birliğinde yeni bir eğitim serisi…

Kurulduğu günden bu yana sektörde ses getiren işlere imza atan Kadın Sigortacılar Derneği (KASIDER) TSEV iş birliği ile sektörde çok fazla ihtiyaç duyulan endüstriyel yangın hasarları ile ilgili olarak teknik bir eğitim programını sektöre kazandırıyor.

KASIDER’den konuya yönelik yapılan açıklamada, Mart 2024 yılında başlayacak olan programın sektöründen de yakından tanıdığı eğitmenler eşliğinde 59 saat süreceği ve sonunda TSEV tarafından sertifikalar Sigorta Haftası içerisinde katılımcılara dağıtılacağı belirtildi.   Açıklamada, sektördeki Hasar Duayenlerinin tecrübe ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacağı  ve her toplantı sonunda bir çıktı olarak ortak karar niteliğinde bir bildirge yayınlanacağı,  sonuç bildirgesini  ise Gedik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Esra İşbilen Duru ve Janberk Okan tarafından akademik bir çerçevede hazırlanacağının altı çizildi.

Konu hakkında açıklama yapan KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler; “Sektöre ve Eğitime destek vermek Derneğimizin en önemli misyonlarından birisidir, Yönetim Kurulu olarak bu konuda hassasiyetimizi geçtiğimiz beş yılda sektörümüze ispat etmiş durumdayız ve yaptıklarımız da yapacaklarımızın teminatı olarak, sektörümüze güzel bir gelecek hazırlamak üzere hepimiz elimizden gelenin fazlasını yapmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübe ve deneyimi gelecek nesiller ışık olarak kullanmak hepimizin kutsal bir vazifesidir.” diye konuştu.

Eğitim Sponsor Firma CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları söyledi: “Kurulduğu günden itibaren KASIDER’i her konuda destekliyor ve çalışmalarını büyük bir gurur ve umutla alkışlıyorum. Ben de bir kız babası olarak, kızlarımızın “Cam Tavanları “yıkmasına, “Kadın Erkek Beraber Var’ız, Birlikte Tam ‘ız “mottosuna elimden geldiği kadar destek oluyorum. “Yüksek Topuklar “belgeseline sponsor olarak, Sigortacılığın ne kadar önemli ve saygın bir meslek olduğunu ve Kadınların bu meslekteki beceri ve başarılarının ne denli önemli olduğunu vurgulayan ve Sevgili Tuluhan Tekelioğlu’nun hazırlamış olduğu eser tarihe imzasını atacak önemli bir gururum oldu benim için. Bu defa çok kıymetli bir eğitime imza atan KASIDER’e bu konuda vermiş olduğumuz destek, sektöre büyük katkı ve değer katacaktır. Sigortacılık çok derin ve analitik, teknik ve hukuki konular içeren bir bilim dalı olarak, bu mesleği icra edenler açısından bu eğitimlere büyük ihtiyaç duymaktadır.”

 

BİMTES E-LAB

Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak 100 hasarcı arkadaşımızın eğitilmesi planlanan bu program BİMTES   tarafından desteklenmekte ve finanse edilmektedir. Sponsor BIMTES firması kısaca; BİMTES E-LAB, köklü kurumsal tecrübesi, felaket sonrası hasar restorasyonundaki acil müdahale yeteneği, veri kurtarma ve elektronik destek alanında en ciddi problemlere anında ürettiği çözümlerle 1987’den beri tercih edilen kurum olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Teknolojide inovatif, kaliteli hizmet konusunda ısrarcı BİMTES E-LAB, Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerindeki müşterilerine altyapıyla ilgili her türlü krizde destek vermeyi misyon olarak belirlemiş öncü bir kurumdur. BİMTES, 21 ülkede 300’den fazla ofisi, yaklaşık 7.000 çalışanı ve 1,5 milyar dolarlık cirosuyla yangın ve su hasarları restorasyonu başta olmak üzere denizcilik, endüstri, sağlık, enerji, finans gibi pek çok alanda müşterilerinin hasarlı ürünlerini yeniden kullanılır hale getirme konusunda dünyanın önde gelen firmalarından BELFOR Property Restoration’ın 2002 yılından beri Türkiye’deki tek yetkili temsilcisidir.