5 Türk üniversite hocasının insurtech araştırması Financial Innovation’da yayınlandı…

Sigorta sektörünün yakından tanıdığı ve önde gelen üniversitelerde sigortacılık, finans ve teknoloji dersleri veren Hasan Meral, Serkan Eti, Hasan Dinçer, Prof. Dr. Serhat Yüksel ve Dr. Yaşar Gökalp (Ph.D.) ın  Avrupa insurtech ekosistemi üzerine yürüttükleri ortak araştırma, finans alanında dünyanın en saygın dergilerinden biri olan Financial Innovation’da yayınlandı.

Insurtech in Europe: Identifying the Top Investment Priorities for Driving Innovation başlıklı makalede,  sigortacılığın dijitalleşme ve ileri teknolojilerin artan kullanımıyla hızlı bir dönüşüm sürecinden geçtiğine ve  yeni teknolojilerin hasar yönetiminden sigorta dağıtımına kadar pek çok alanda sigortacılara fırsatlar sunduğunu dikkat çekiliyor.

Konuya ilişkin Hasan Meral tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Insurtech uygulamaları pek çok başlıkta potansiyel vaadediyor ancak sigorta sektörünün kaynaklar sınırsız değil. Sigortacılar için stratejik öncelikli yatırım alanlarını belirlemek ve uygun teknolojilere yatırım yapmak son derece önemli.

Bu araştırmada Avrupa sigorta sektöründeki insurtech yatırımları için bir yol haritası oluşturmayı hedefledik. Bu amaçla sigortacılığın çeşitli fonksiyonlarının gelişim alanlarını ve bu amaçla yatırım yapılabilecek teknoloji alternatiflerini değerlendirdik.

Sonuçlar, “riskleri doğru fiyatlandırmanın” sigortacılar için en önemli gelişim alanlarından biri olarak görüldüğünü gösteriyor. Poliçe yönetim süreçlerinin iyileştirilmesi de yine insurtechlerin katkı sağlayabileceği bir diğer stratejik alan. Bu amaçla yatırım yapılabilecek teknolojiler arasında ise büyük veri ve blok zinciri ön plana çıkıyor.

Insurtech bugünlerde sigortacılar için en popüler konulardan birisi. Ancak hangi uygulamalar gerçek bir dönüşüm potansiyeli vaadediyor, hangileri geçici birer hevesten ibaret bunun ayrımının yapılması gerekiyor. Böylece, özellikle Türkiye gibi gelişen ülkelerdeki sınırlı kaynaklar en verimli alanlara yönlendirilebilir. ”

Makaleye ulaşmak için https://lnkd.in/dkaXbeFa