Mehmet Tuğtan: “Sigortalama bilincinin yaygınlaşması için var gücümüzle çalışmalıyız”

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, 6 Şubat depremlerinin 1.yıldönümünde Türkiye Sigorta Birliği önderliğinde bölgeye yaptıkları ziyareti sosyal medya hesaplarında yaptığı bir paylaşımla değerlendirdi. Tuğtan, “Olası Marmara Bölgesi depremi hepimizin gündeminde. Bir daha aynı acıyı yaşamamak adına, doğru tasarlanmış somut aksiyonlar almamız gerekiyor” dedi.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“6 Şubat depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yasını kalbimizde halen sıcak bir şekilde taşıyoruz. Bu hazin felaketin yıldönümünde, Türkiye Sigorta Birliği önderliğinde, sektörümüzün değerli temsilcileriyle birlikte deprem bölgesindeydik. Antakya Ticaret Odası ve Adana Ticaret Odası ev sahipliğinde bölge acenteleriyle bir araya gelerek bu felaketten çıkardığımız dersleri değerlendirdik.

Öncelikle, sigortalama bilincinin yaygınlaşması için var gücümüzle çalışmalıyız. Risk analizi eksikliği ve eksik sigorta gibi ciddi mağduriyete neden olabilecek noktalar birincil konularımız olmalı. Toplumsal bilincin yerleşmesi için ileriye dönük köklü adımların atılması gerekli; bunun da başlangıç yeri okullar ve müfredat olmalı.

Olası Marmara Bölgesi depremi hepimizin gündeminde. Bir daha aynı acıyı yaşamamak adına, doğru tasarlanmış somut aksiyonlar almamız gerekiyor.

Yaşadıklarımızdan çıkardığımız derslerle, felaketlere hazırlıklı olmamızı ve birlikte çok daha güçlü bir toplum inşa edebilmemizi gönülden diliyorum.”