Atınç Yılmaz: “Beklentimiz karlılıklarda toparlanma ve reel büyüme hızının artması”

Howden Bölge CEO’su Atınç Yılmaz, Howden’ın geçtiğimiz yıl Türkiye’de önemli başarılara imza attığını belirterek, “2024’te Türkiye’de sektörümüz için en büyük beklentimiz, karlılıklarda toparlanma ve reel büyüme hızının artması olacak.” dedi.

İngiltere merkezli Howden Group Holdings’in sigorta brokerlik kolu Howden, 2023 yılında stratejik birleşme ve satın alma yoluyla önde gelen pazarlarda çift haneli büyürken; geliri yüzde 33’lük artışla 2,4 milyar sterline ulaştı. Howden CEO’su David Howden, “50 ülkede 16 bin çalışanımızla özel küresel sigorta aracılık grubu olarak 2024 yılında 30’uncu yılımızı kutlayacağız. Uzun vadede sürekli ve tutarlı bir şekilde en iyi yetenekleri hem bireysel hem de satın almalar yolu ile bünyemize katma stratejisini uygulayarak çarpıcı bir organik büyümeye imza attık. Birleşik Krallık’ta lider broker olarak, reasürans brokerliğinde güçlü olmak ve Avrupa operasyonumuzu güçlendirmek niyetimizle, küresel olarak çalışmalarımızı hızlandırdık.” dedi. Howden Bölge CEO’su Atınç Yılmaz ise “Howden’ın 2023 sonundan itibaren faaliyetlerini tek bir çatı altında ve yeni logosuyla sürdürmeye başlamasıyla küresel anlamda önemli bir sinerji yakaladığımıza inanıyoruz. Howden olarak Türkiye’de sektörümüzde, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda en kaliteli hizmeti sunarak yolumuza yeni başarılarla devam etmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Howden, 2023’ün Eylül ayında sona eren yıla ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, stratejik birleşme ve satın alma yoluyla önde gelen pazarlarda çift haneli organik büyüme kaydedilirken; gelirde yüzde 33’lük artışla 2,4 milyar sterline ulaşıldığı kaydedildi. Aynı dönemde Howden’ın FAVÖK (Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kar) marjı yüzde 31,9’a yükselirken; 2023 mali yılı içinde ABD, Yeni Zelanda, İspanya, Birleşik Krallık ve Fransa’nın da dahil olduğu farklı ülkelerde 56 satın almaya imza atıldığı ifade edildi. Şirketin toplam çalışan sayısı bu dönemde yeni bin çalışan ortakla birlikte 35 ülkede yeni katılan 4 bin 500 kişi ile toplam 16.000’e ulaştı. İngiltere, Fransa, Avusturya, İtalya, Yunanistan, Almanya, İspanya, İsviçre, Finlandiya, Kıbrıs, Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD’de 2023 yılında çok sayıda satın alma anlaşmasına imza atan Howden, Peru ve Danimarka gibi yeni pazarlara da girdi.

Karbon piyasasını desteklemek için sürdürülebilirliğe destek

Sürdürülebilirlik alanında çalışmalarıyla da dikkat çeken Howden, 2023 yılında Cambridge Üniversitesi’yle bir araştırmaya imza attı. Hazırlanan rapora göre sigortalanabilir olan iklimle ilişkili felaketler nedeniyle en korunmasız ülkelerin 2024 yılında büyümelerinin yüzde 100’ünden fazlasını kaybedilebileceğine dikkat çekildi. Gelecek dönemde, global karbon piyasasını desteklemek amacıyla Howden kendi türünde bir karbon yakalama ve depolama sızıntı tesisini hayata geçirmeyi hedefliyor. İklim felaketlerine en çok maruz kalan ülkelerin finansmana erişmesine yardımcı olmak için Birleşmiş Milletler Sermaye Kalkınma Fonu (UNCDF) ve Danimarka Kızıl Haçı ile bir ortaklığa imza atan Şirket, Howden Vakfı aracılığıyla kurulduğu 2014 yılından bu yana 5,6 milyon sterlinin üzerinde bağışta bulundu ve 2023 yılında 182 bin sterlin değerinde çalışanların yaptığı bağışlara ek fon sağladı.

Küresel anlamda çalışmalarımızı hızlandıracağız

Howden’ın tek bir marka çatısı altında birleşmesinin ardından gelecek dönemde de istikrarlı bir şekilde faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade eden Howden CEO’su David Howden “100 ülkede 16 bin çalışanımızla özel küresel sigorta aracılık grubu olarak 2024 yılında 30’uncu yılımızı kutlayacağız. Uzun vadede tutarlı bir stratejiyle organik bir büyümeye imza attık. 3 yıl önce gelirimiz 1 milyar sterlini aştığında, Birleşik Krallık’ta lider olma, reasürans konusunda güçlü bir yapıya kavuşma ve Avrupa operasyonumuzu güçlendirme niyetimizi ortaya koyduk ve küresel anlamda da çalışmalarımızı hızlandırmaya odaklandık. Bugün baktığımızda Birleşik Krallık’taki en büyük ikinci sigorta şirketi olduk ve önde gelen dört reasürans şirketinden biri haline geldik.” değerlendirmesini yaptı.

En kaliteli hizmeti sunarak başarılarımızı artıracağız

Howden Bölge CEO’su Atınç Yılmaz ise Howden’ın geçtiğimiz yıl Türkiye’de önemli başarılara imza attığını belirterek, “Howden’ın 2023 sonundan itibaren faaliyetlerini tek bir çatı altında ve yeni logosuyla sürdürmeye başlamasıyla küresel anlamda önemli bir sinerji yakaladığımıza inanıyoruz. Bu adımla, yerelde de gücümüzü artıracağımızı düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketi, ülkemiz ve bizler için son derece üzücü, aynı zamanda öğretici bir deneyim oldu. Howden olarak Türkiye’de sektörümüzde, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda en kaliteli hizmeti sunarak yolumuza yeni başarılarla devam etmeyi hedefliyoruz. 2024’te Türkiye’de sektörümüz için en büyük beklentimiz, karlılıklarda toparlanma ve reel büyüme hızının artması olacak. Mücadeleci bir ekonomik dönemde, başarılarımızda katkısı olan tüm Howden ailesine teşekkürlerimi sunuyor ve ürünlerimizle müşterilerimizi memnun etmek adına var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz.” diye konuştu.