Lloyd’s CFO’su Keese: “İyi bir yıl, sermayenin güvenini geri kazanmak için yeterli değil”

Lloyd’s CFO’su Burkhard Keese, 2023’teki mükemmel sigortalama koşullarına rağmen sigorta piyasasına çok az miktarda taze sermaye aktığını, pek çok gelecek vaat eden sermaye artırma girişiminin terk edilmek zorunda kaldığını ve sektörün yatırımcı ihtiyaçlarına daha fazla odaklanma ihtiyacının altını çizdiğini belirtti.

Keese’in yorumları, Lloyd’s’un 2023 mali performansına ilişkin ticari güncellemenin yayınlanmasının ardından yaptığı 2024 İlk Çeyrek Piyasa Mesajı sunumundan yer aldı.

7 Mart’ta, küresel re/sigorta piyasası, sigortalama kârının 2023’te 3,3 milyar sterlin artarak 5,9 milyar sterline yükseldiğini , GWP’nin ise 52,1 milyar sterline yükseldiğini ve toplam oranının 7,9 puan artarak yüzde 84’e yükseldiğini açıkladı.

Keese, 2023’ü “Lloyd’s pazarı için olağanüstü bir yıl” olarak belirtirken şunları ekledi: “Sürdürülebilir, kârlı büyüme ve performans görmeye devam ettik, bu da yakın tarihteki en iyi sigortalama sonuçlarımıza ve bize güç veren çok sağlam bir bilançoya yol açtı. ve paydaşlarımızın belirsiz bir ortamda güveni var.”

Ancak daha sonra firmanın 2024 1. Çeyreği Piyasa Mesajı sunumunda konuşan Keese, iyi bir yılın sermayenin güvenini geri kazanmak için yeterli olmayacağının altını çizerek, Lloyd’s’un yanı sıra sigorta ve reasürans piyasasının da kurumsal yatırımcılara cazip gelebilmesi için onlara daha iyi hizmet sunması gerektiğini belirtti.

Keese şunları söyledi, “Mükemmel sigortalama koşullarına rağmen, sigorta ve alternatif varlık piyasalarına çok az miktarda taze sermaye aktı ve geçen yıl pek çok gelecek vaat eden sermaye artırımı girişiminden vazgeçilmek zorunda kaldı. Keese, sektörün yatırımcı ihtiyaçlarına daha fazla odaklanması gerektiğine inanıyorum. Net piyasa fiyatları yatırımcılara iyi bir şeffaflık sağlıyor. Bunu başarmak kolay değil ama bu isteğin farkında olmalıyız. Tam olarak modellenmiş ve doğrulanmış risk-getiri profillerinin tam şeffaflığı, kurumsal yatırımcılarımızın çoğu ve yatırım komiteleri tarafından talep edilmektedir. Takip kayıtlarına da ihtiyaç vardır. Hiç şüphe yok ki, son beş ila yedi yılda açıkça başaramadığımız yeterli getiriyi sağlamalıyız. Yatırımcılar, zararlarını geri kazanmalarını bekleyecek, bu nedenle fiyat yeterliliği ve alınan derslerin uygulamaya konulması çok önemli.”