TARSİM’in fotoğraf yarışmasında kazananlar belli oldu

TARSİM ile İstanbul Fotoğraf Sinema Amatörleri Derneği’nin (İFSAK’ın) birlikte düzenlediği Tarım ve Risk konulu Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Yarışmada, Hasan Zer’in “Sulama” başlıklı fotoğrafı birincilik, İbrahim Maşe’nin “Çaba” başlıklı fotoğrafı ikincilik, Murat Cacim’in “Tarıma Kadın Desteği” başlıklı fotoğrafı üçüncülük ödülü kazandı.

Aygül Öztürk’ün, “Yevmiye”, Özgür Konur’un “Arıcılık”, Veysel Erbin’in “Yaylalara Yolculuk”, Mustafa Öztemiz’in “Çoban” başlıklı fotoğrafları ise mansiyon aldı.

Fotoğraf Yarışmasıyla tarım faaliyetlerinin öneminin vurgulanması, bu faaliyetlerin kesintiye uğramasının olumsuz sonuçlar doğurabileceğine işaret edilmesi, tarım sigortalarıyla ilgili ülke genelinde farkındalığın arttırılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Yarışmaya başvurular, geçtiğimiz yıl 8 Eylül’de başlayıp 31 Aralık’ta sona ermişti.

Yarışmada, birinciye 5.000 TL, ikinciye 4.000 TL, üçüncüye 3.000 TL ve 4 adet mansiyon ödülü kazananlara 1.000’er TL verildi. Ayrıca, 20 fotoğraf da sergilemeye layık bulundu.