İTO Sigortacılık Meslek Komitesi seçimini “Meslek İçin Elele Platformu” kazandı

İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi seçimlerini ASİAD, AVSAD, SAB ve PASAD’ın kurduğu “Meslek İçin Elele Platformu” kazandı. İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanlığına Meslek İçin Elele Platformu’nun adayı olan Hüseyin Duru seçildi.

İstanbul Ticaret Odası, aralarında Sigortacılık Meslek Komitesi’nin de yer aldığı tüm meslek komitelerinin yeni yönetimlerini belirlemek için 9 Nisanda Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde seçimler yapıldı.

Seçimde Sigortacılık Meslek Komitesi’nin yönetimi için Levent Korkut başkanlığında Acentelerin Sesi platformu, Hüseyin Duru başkanlığındaki Meslek İçin El Ele Platformu ile Uğur Onur Koca yarıştı. Seçimde Meslek İçin Elele Platformu, 519 oy alarak seçimi kazandı. Levent Korkut başkanlığında Acentelerin Sesi 479 oyla ikinci, Uğur Onur Koca ise 24 oy alarak sonuncu oldu.

İTO Sigortacılık Meslek Komitesi seçimleri çekişmeli bir seçim sürecine sahne oldu. İstanbul’daki acente dernekleri iki büyük kampta başkanlık için yarıştı. Acentelerin Sesi, İTO Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Levent Korkut başkanlığında ekip olarak aday olacaklarını açıkladı. Platforma daha sonra, İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği (İSAD), Tekli Sigorta Acenteleri Derneği (Teksader), TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi üyeleri ile Sigorta Eksperleri Derneği (SED) ve Sigorta Eksperleri Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın yönetim kurulları Korkut’u destekleme kararı aldı.

Sigorta Acenteleri Derneği (SAB), Profesyonel Sigorta Acenteleri Derneği (PASAD), Acentem Sigorta Aracıları Derneği (ASİAD) ile Avrasya Sigorta Acenteleri Derneği (AVSAD) Meslek İçin El Ele platformu adı altında Hüseyin Duru’nun başkanlığında seçimlere girme kararı aldı.