Anadolu Hayat Emeklilik’ten kişiye özel akıllı fon: iQ Fon

Anadolu Hayat Emeklilik’in portföyüne eklediği “iQ Fonlar”la katılımcılar risk alma eğilimlerine ve getiri beklentilerine en uygun fonları kolaylıkla seçebiliyor.

Risk düzeyine göre dört farklı fondan oluşan iQ Fonlar, katılımcıların risk getiri beklentileri doğrultusunda birikimlerini en uygun emeklilik yatırım fonunda değerlendirmelerine olanak sağlıyor.

iQ Fonlar, belirli bir risk düzeyini koruyarak yönetiliyor ve içerisindeki yatırım enstrümanları piyasadaki değişiklikler dikkate alınarak portföy yönetim şirketi tarafından aktif olarak değiştiriliyor.

iQ Fonlar’la yatırım tecrübesine sahip olmayan katılımcılar da birikimlerini kendi risk ve getiri beklentilerine en uygun şekilde değerlendirebilecekler. Bunun için üç dakikalarını ayırıp Risk Profil Anketini doldurarak risk düzeylerini belirlemeleri yeterli olacak. Anket sonucunda risk düzeyleri ortaya çıkan katılımcılara profillerine en uygun iQ Fon önerilecek. Örneğin risk düzeyi düşük olarak belirlenen, yani yatırım riski almak ve birikiminde dalgalanma yaşamak istemeyen katılımcılara Temkinli Değişken Fon, anket sonucuna göre yüksek seviyede risk alabilen ve birikimini büyütmek için dönemsel riskleri üstlenebilen katılımcılara ise Atak Değişken Fon öneriliyor.

iQ Fonların katılımcıların kendi beklentilerine en uygun fon ihtiyacına yanıt veren yepyeni bir fırsat olduğunu belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, “iQ Fon, katılımcılarımıza kendilerine en uygun fonu çok kolay ve hızlı bir şekilde belirleme fırsatı sağlıyor. Böylece katılımcılarımızın birikimleri beklentilerine uygun yatırım enstrümanlarında portföy yönetim şirketi tarafından aktif olarak yönetiliyor. İlaveten risk ve getiri beklentilerine uygun olmayan fon seçimlerinden kaynaklanabilecek memnuniyetsizliklerin de önüne geçmiş oluyoruz” dedi.