PASAD’ın iftar programına 500 acente katıldı

Profesyonel Sigorta Acenteleri Derneği’nin (PASAD) 7 Haziranda Sheraton Ataköy Hotel’de düzenlediği iftar programına üyeleriyle birlikte 500’e yakın acente katıldı. İftar programına İTO Sigortacılık Meslek Komitesi üyeleri ve önde gelen derneklerin başkanları katıldı.

İstanbul’un tüm ilçelerinden geniş katılımın sağlandığı iftar programında, acenteler tanışma ve kaynaşma imkânı da buldu.

Acentelerin son 5 yıldaki durumunu özetleyen “Sayılarla Acenteler” başlıklı video gösteriminden sonra, PASAD Kurucu Başkanı ve İTO Sigortacılık Meslek Komitesi üyesi Hasan Necmi Üze bir konuşma yaptı. Üze, konuşmasında görevi süresince hiçbir ayrım yapmadan tüm acentelerin haklarını korumak ve sorunlarını çözmek için çalıştığını ve meslek komitesi üyesi seçilmesiyle birlikte görevi Mustafa Dikgitmez’e devrettiğini söyledi.

PASAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dikgitmez ise yaptığı konuşmada, acentelerin dağıtım kanalları içerisinde negatif ayrımcılığa uğradığını söyledi. Acentelerin sektörün en dinamik, en tecrübeli, en zor şartlar altında çalışan ve vazgeçilmez tek unsuru olduğunu vurgulayan Mustafa Dikgitmez, yaklaşan SAİK seçimlerinde acentelerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğinin zorunlu hale geldiğinin altını çizdi. İstanbul acentelerinin SAİK içerisinde mutlaka temsil edilmesi gerektiğini, bunun için tüm acentelerin seçimlerde birlik ve beraberlik adına oy kullanmalarını, kendi haklarını savunacak temsilcilerin seçilmelerine destek olmaları gerektiğini ifade etti.