Anadolu Hayat Emeklilik’ten, otomatik katılıma kolay geçiş için kurumlara özel dijital çözümler

 

Anadolu Hayat Emeklilik, otomatik katılımın beşinci aşamasında sisteme dahil olacak yeni katılımcılar için çevrimiçi otomatik katılım ve bordro entegrasyonu gibi çözümleriyle işletmeler, serbest muhasebeciler ve mali müşavirlerin işlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

 

Bireysel emeklilik sisteminde otomatik katılımın beşinci aşaması 1 Temmuzda başlıyor. Çalışan sayısı 10 ile 49 arasında olan yaklaşık 213 bin kurumun bu aşamada sisteme dâhil olması bekleniyor. Anadolu Hayat Emeklilik, otomatik katılıma ilişkin tüm süreçleri kolaylaştırma ve hızlandırma hedefiyle, birkaç dakika içinde otomatik katılıma giriş işlemlerinin tamamlanabildiği çevrimiçi otomatik katılım sayfasını kurumların, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin hizmetine sunuyor.

 

Anadolu Hayat Emeklilik, otomatik katılım kapsamındaki pratik çözümleriyle bu süreci en kolay şekilde geçirmeleri için kurumlara destek veriyor. Beşinci fazın Temmuz ayı itibarıyla başlayacağını hatırlatan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, “213 bin dolayında kurum sisteme dahil olacak. Bu kurumlar için süreçlerini hızlı ve verimli yönetmenin en öncelikli konular arasında olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle iş ortaklarımızın otomatik katılım için harcayacakları eforu minimuma indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Hedef, şirketlerin yüklerini hafifletmek

2017 yılında otomatik katılımın faaliyete geçmesiyle birlikte bugüne kadar 4 milyonu aşkın çalışanın tasarruf etmeye başladığına dikkat çeken Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, kurumların veya serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin, anadoluhayat.com.tr internet sitesindeki “Online Otomatik Katılım” sayfasından diledikleri anda teklif alarak otomatik katılım sözleşmelerini hemen oluşturabildiklerini belirtti. Ayrıca, katılımcıların bireysel emeklilik hesaplarına ilişkin tüm işlemler için kurumların bordro programlarıyla entegre çalışabildiklerini dile getiren Erkan, “Şirketimizin online entegrasyon sağladığı bordro uygulamalarını kullanan işverenler, otomatik katılım kapsamında açılan bireysel emeklilik hesaplarına ilişkin pek çok işlemi anlık olarak gerçekleştirebiliyor. Bu sayede operasyonel süreçlerde kolaylık sağlanırken, olası hatalar minimuma indirgeniyor” dedi.

ç……………………………….