Katılım Emeklilik’ten seyahat sigortası 

Katılım Emeklilik, yeni sağlık sigortası ürünü Yurtdışı Seyahat Sağlık Katılım Sigortası’nın Kuveyt Türk şubeleri aracılığı ile sunmaya başladı. Albaraka Türk şubeleri ile Katılım Emeklilik acenteleri üzerinden de sunulacak olan Yurtdışı Seyahat Sağlık Katılım Sigortası, 30 bin Euro limit dahilinde tıbbi tedavi teminatı, yaralanma veya ciddi hastalığa bağlı acil tıbbi tahliye ve cenaze nakil imkanı sunuyor. Tıbbi tedavilerden sonra transfer masraflarını da ödüyor. Yaralanma veya hastalığa bağlı konaklama süresinin uzatılması durumunda 7 güne kadar otel konaklamalarını karşılıyor. Zorunlu nedenlerle gerçekleşen tur iptallerinde katılımcıya 1000 Euro ödeme yapılıyor. Bagaj kaybı ve zarar görmesi durumlarında 500 Euro tazminat ödenirken, 12 saat ve üstü bagaj gecikmeleri ile çifte rezervasyon nedeniyle gecikmelerde 200 Euro veriliyor. Aktarmalı uçuşun kaçırılması nedeniyle gecikme durumunda 100 Euro ödenirken, vize reddi durumunda vize bedeli kadar teminat sunuluyor.  

Tur iptali, bagaj kaybı gibi risklere de güvence sağlanıyor  

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Yeni ürünümüz Yurtdışı Seyahat Sağlık Katılım Sigortası ile sağlık kategorisindeki hizmet kapsamımızı genişletmiş ve çeşitlendirmiş olduk. Bu ürünümüzde katılımcılarımızı seyahatleri esnasında karşılaşabilecekleri risklere karşı koruyoruz. Tıbbi tedavilerin yanı sıra tur iptali, vize reddi ya da bagaj kaybı gibi talihsiz durumları da koruma kapsamına aldık. Böylece katılımcılarımıza maksimum koruma sağlamaya çalıştık” dedi.  

Sağlıkta büyüme sürecek  

Katılım Emeklilik olarak sağlık kategorisindeki büyümelerini sürdüreceklerini belirten Ayhan Sincek, “İlk ürünümüz Tam Katılım Sağlık Sigortası ile birkaç aylık kısa bir sürede 336 bin 419 TL’lik satış gerçekleştirdik. İkinci ürünümüzle bu kategorideki payımız ve yükselişimiz sürecek. Sağlık sigortaları kapsamında sunduğumuz koruma ürünleri 7/24 Acil Sağlık Sigortası, ve Misafirim Güvende (Yabancı) Sağlık Sigortası ile devam edecek” şeklinde konuştu.  

1 milyar 300 milyon TL’lik fon tutarına ulaştı 

Faiz hassasiyetine sağlıkta da ilginin yüksek olduğunu belirten Sincek, şu bilgileri verdi; “Katılım Emeklilik olarak bireysel emeklilikte 11 adet emeklilik fonumuzla bugüne kadar 1 milyar 300 milyon TL fon tutarına ulaştık. Faizsiz fonlar arasında % 14’lük bir pazar payına sahibiz. Halkımızın bize gösterdiği teveccühten son derece mutluyuz. Katılım sigortacılığının öncü ve lider markası olarak geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerle katılım sigortacılığının hayatın tüm alanlarını kapsayabileceğini gösteriyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını hem katılımcılarımızdan hem de sektörün diğer paydaşlarından olumlu tepkiler olarak alıyoruz” dedi.