Kasko sigortası primleri Temmuzda 1 puan yükseldi  

Sigortam.net Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi Temmuz ayı verilerine göre, bir önceki aya göre kasko primlerinde 1 puanlık artış yaşandı. Trafik sigortası primlerinde ise 66 olan Mayıs ve Haziran ayı puanı değişmedi.

Ağırlıklı olarak büyük il merkezlerindeki bireysel otomobil kullanıcılarına Sigortam.net’in sunduğu tekliflerin ağırlıklı ortalamasını gösteren endekse göre, Temmuz ayı kasko sigortası endeksi Haziran ayına göre 1 puanlık artış kaydederek 100 puan oldu. Trafik sigortasında ise iki aydır bir değişim kaydedilmedi. Mayıs ve Haziran ayında 66 puan olan endeks, Temmuz ayında da seviyesini korudu.  Böylece 2018’in ilk ayında 2 bin 14 TL olan ortalama kasko primleri 2 bin 141 TL’ye, 831 TL olan ortalama trafik sigortası primleri ise 888 TL’ye çıktı.

Sigortam.net, geçen yılın Ağustos ayından itibaren her ay düzenli olarak Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi’ni yayımlıyor.

Son olarak Temmuz ayı verilerini açıklayan Sigortam.net, otomobil sahipleri için büyük önem taşıyan kasko ve trafik sigortalarındaki trendleri sundu. Verilere göre, kasko sigortası endeksi, bir önceki aya göre 1 puan artış yaşadı. Böylece 2017 Ocak ayındaki 2.148 TL seviyesine yeniden yaklaştı.

Trafik sigortası primlerinde ise Ocak ayından beri sert değişimler yaşanmadı. Yılın ilk ayından itibaren 4 puan artan endeks, Temmuz ayında da seviyesini koruyarak 66 puanda kaldı. 2017 yılının Ocak ayında 1 bin 337 TL ile Sigortam.net tarafından 100 puan kabul edilen Sigortam.net Trafik Sigortası Endeksi, Temmuz ayında 888 TL seviyesinde kaldı.

Sigortam.net Endeksi

Sigortam.net Kasko ve Trafik Sigortası Endeksi, Sigortam.net’in müşterilerine sunduğu kasko ve trafik sigortaları tekliflerine ait fiyatların değişimin genel eğilimini göstermektedir. Fiyatlar araç yaşı ve hasar kademesi bazında farklılık gösterebilir. Ortalama fiyatlar Sigortam.net’in ağırlıklı müşteri portföyü olan bireysel, büyük il merkezlerindeki otomobil sahiplerinden elde edilmektedir.