Howden Türkiye’de kadın çalışan gururu

İngiltere merkezli sigorta ve reasürans brokerliği şirketi Howden Group Holdings’e bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Howden Türkiye, kadın çalışan sayısı ve yönetimdeki kadın çalışan oranıyla dikkati çekiyor. 200 kişinin istihdam edildiği sigorta devinde kadın çalışan oranı yüzde 68 ve kadın yönetici oranı ise yüzde 58.

Çalışanlarımız bizim en değerli varlıklarımız

Howden ACP Sigorta Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Komitesi Üyesi (CFO) Ekin Kayıran, “Grup stratejimiz her zaman için, sürdürülebilir insan odaklı bir iş. Bunu başarmanın en önemli formülünün başında, piyasadaki en iyi yerel yeteneklere sahip olmak geliyor. Biz de stratejimizin temel taşı olarak ‘önce insan’ kültürünü benimsedik. Çünkü çalışanlarımız bizim en değerli varlıklarımız.”

Howden Türkiye Kurumsal İletişim ve Pazarlama Kıdemli Müdürü Özlem Meşhur ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü şu cümlelerle kutluyor: “Howden’ın temel değerleri ‘önce insan’ zihniyetine dayanıyor. Kurumsal yapımız içerisinde kök salmış bir fırsat eşitliği anlayışı hâkim. Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim çalışmaları ile öne çıkan şirketin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Kadın-erkek eşitliğini sağlamaya çalıştığımız bir dünyada, maalesef kadının halen erkek ile aynı değerde görülmediği anlayışın devam ettiğini görüyoruz. Kadınlar olarak idealimiz; dünyada eşitliğin temel değerlerimizden biri olarak varlığını sürdürerek, önceliğin ‘insan’ olduğu bir bakış açısı. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüzü kutlarım.”