Anadolu Sigortadan Dijital Acenteler Toplantısı- Yeni nesil acentelerin yetenekleri tecrübeli acentelerin birikimleriyle birleşecek

Anadolu Sigorta, dijital ortamda video konferans aracılığıyla acenteleriyle bir araya geldi. ‘Gelecekte Daha Güçlü’ temasıyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, değişen ve dönüşen dünya dinamiklerini anlatarak, gelecekte daha güçlü bir şirket olma yolunda acentelerine sundukları hizmetlerden ve yeniliklerden bahsetti.

Anadolu Sigorta, 19 Nisan’da dijital ortamda video konferans aracılığıyla acenteleriyle buluştu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, güçlü ve köklü bir marka olarak yenilikçi kurum kültürü ile katma değerli ürün ve hizmetler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gören’in geçmiş dönem değerlendirmeleri ile gelecek dönem hedeflerini içeren konuşması ile devam eden toplantıya, Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Danışmanlığı konularında uzman Çetin Yılmaz konuk oldu.

“En eski acentemiz 75. faaliyet yılını doldurdu. Biz acentelerimizle birlikte büyük bir aileyiz”

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, sigorta sektöründe acente ağı en geniş şirketlerden biri olduklarına işaret ederek “Bugün itibarıyla 2 bin 600 civarında acentemiz bulunuyor. Tüm acentelerimiz toplamında 9 binin üzerinde kayıtlı teknik personelimiz çalışıyor. En eski acentemiz 75. faaliyet yılını doldurdu. Biz acentelerimizle birlikte büyük bir aileyiz” dedi.

Şencan: Gelecek için umutluyuz

Yeni nesil genç acentelerin, dededen veya babadan bayrağı devralıp kısa zamanda önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Şencan, “Bu durum, hepimizi ileriye yönelik olarak umutlandırıyor. Dijital platformların kullanımının yaygınlaşması, yeni neslin her şeye daha hızlı ulaşabilmesi, pratik ve çözüm odaklı olarak çok yönlü düşünebilmeleri avantaj sağlıyor. Sektörümüzde, kurallar, şartlar, mevzuatlar, ürünler, satış şekilleri sürekli yenilenerek değişiyor. Acentelerimizin de bu konulara hakim olmaları bekleniyor. Özellikle yeni nesil acentelerimizin, dijitalleşme konusuna daha kolay uyum sağladıklarını gözlemliyoruz. Analitik düşünce tarzları, özgüvenli yapıları ve işlerin dijitale uyumlu hale getirilmesine yönelik kalıcı çözümler sunmaları oldukça önem taşıyor. Mevcut acentelerimizin çeyrek ve yarım asırlık tecrübelerinin, ürün bilgilerinin, satış ve pazarlama deneyimlerinin de eşsiz bir birikim olduğunu düşünüyoruz. Burada en önemli nokta ise bu eşsiz birikimin gençlerimize kazandırılması ve gençlerin yetenekleri ile büyüklerinin birikimlerini birleştirerek yola devam etmeleridir” diye konuştu.

Robocop projesi hayata 

Şencan’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gören, acentelere özel tasarlanan yenilikçi bir dijital proje olan Robocop ile ilgili detayları paylaştı. Bu projeyle Anadolu Sigorta’nın dijital uygulamalarının kullanımını teşvik ederek, dijital satış ve pazarlamada örnek acenteler yetiştirebilmeyi hedeflediklerini ifade etti. Gören, “Robocop projesi ile acentelerimizde inovasyon kültürümüzü ve dijital uygulamalarımızın kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Dijital satış ve pazarlamaya tamamıyla hazır olan acentelerimiz, bu platformdaki yetkinliklerini üst seviyelere çıkarabilecek. Bunun için de Koç, Sabancı, TSEV gibi kurumlar tarafından eğitimler ve sertifikalar veriyoruz. Dijital acente platformumuzu (DAP) kullanan acente sayısını artırmak ve yeni kullanımları teşvik etmek istiyoruz” dedi.

Anadolu Sigorta  acentelerini geleceğe hazırlıyor

Gelecekte daha güçlü olmak için sürdürülebilirlik, kurumsallık, uzmanlaşma, finansal risklerin yönetimi ve eğitim gibi başlıklara değinen Gören, “Anadolu Sigorta sektörün okuludur, AS Akademi programı ile her seviyede acente çalışanına ihtiyacı olan eğitimleri verip acentelerimizi geleceğe hazırlamak ve fark yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

Gençlik Konseyi yeni proje 

Genç acentelerin bilgi birikimini artırmak ve aidiyet duygularını güçlendirmek amacıyla yakın zamanda Gençlik Konseyi isimli yeni bir projeye de imza atacaklarının bilgisini veren Gören, “Yeni nesil ile birlikte çalışan ve işlerini devretmeyi planlayan acentelerimiz için, belirleyeceğimiz kriterlerde bir konsey oluşturacağız. Bu konseye özel organizasyonlar ve toplantılarla iki neslin birikim ve yeteneklerinden bir sinerji yaratmayı hedefliyoruz. Gençlik Konseyi ile geleceğin çalışma sistemi yolunda önemli bir adım atmış olacağız” dedi.