İşletmeler için en büyük tehdit siber saldırılar…

Sigorta şirketi Hiscox tarafından yayınlanan bir rapora göre, siber saldırılar artık birçok işletme için pandemi, ekonomik gerileme, beceri eksiklikleri ve diğer sorunlar öncesinde baskın risk olarak görülüyor.

Siber Hazırlık Raporu 2022’de  Hiscox, sekiz ülkeden yedisindeki işletmeler için siber saldırıları en büyük tehdit olarak görürken, işletme sahiplerinin beşte biri (%20) ise ödeme güçlerinin bir siber saldırı tarafından tehdit edildiğini belirtti.

Hiscox, raporunun altıncı yılında ABD, İngiltere, Belçika, Fransa, Almanya, İspanya, Hollanda ve İrlanda’da 5.000’den fazla işletmeyi araştırdı. Ülke perspektifinden bakıldığında, yalnızca İrlandalı firmalar siber tehdidi pandeminin arkasında ikinci sıraya yer verdi.

Buna ek olarak, anket, siber saldırıların etkisinin daha pahalı hale geldiğini ve bir saldırının medyan maliyetinin %29 artarak 17.000 dolara ulaştığını belirtti.

Raporda, maliyetlerin İrlanda’da da iki katına çıkarak 16.800 $’a yükseldiği ifade edilirken raporda, “Bu rakam, Belçika’da en düşük 9,900 dolar ile maliyetlerin iki katından fazla arttığı Birleşik Krallık’ta 28,100 dolar arasında çok çeşitli sonuçları maskeliyor. Bir İngiliz firması toplam 6.7 milyon dolarlık saldırı maliyetine maruz kaldı. Almanya, İrlanda ve Hollanda’daki en kötü etkilenen işletmelerde maliyetler 5 milyon doları aştı” ifadelerine yer verildi.

Ancak rapora göre, bu rakamlar siber saldırıların işletmeler üzerindeki etkisinin sadece buzdağının görünen kısmını temsil ediyor.