MAPFRE ürettiği tüm atığın %84’ünü geri dönüştürecek

MAPFRE, 17 Mayıs Dünya Geri Dönüşüm Günü’nü sürdürülebilirliğe ve döngüsel ekonomiye olan bağlılığıyla kutluyor.   Bu yıl hayata geçirilen bir proje ile İspanya’daki genel merkezinde “Sıfır Atık” uygulamasını gerçekleştirmeyi başaran MAPFRE, 2024 yılına kadar Grup tarafından üretilen tüm atıkların %84’ünü geri dönüştürmeyi, 2030 yılına kadar ise %90’ını geri kazanmayı taahhüt ediyor.                                                                                                

MAPFRE, çevreyi ve toplumu korurken, iş fırsatları yaratmayı mümkün kılan döngüsel üretim modelinde referans bir şirket olma yolunda kararlılıkla ilerliyor. Grup, kaynakların sorumlu bir şekilde tüketilmesinin yanı sıra atıkların azaltılmasını, yeniden kullanılmasını ve geri dönüştürülmesini ve böylece çöp alanlarının sayısının azaltılmasını da teşvik ediyor. Ayrıca gıda israfı ile mücadele için çalışmalar yürütüyor ve döngüsellik ilkelerine uygun iş modelleri konusunda deneyimli yöneticileri işe alıyor.

MAPFRE Grup genelinde geçen yıl üretilen toplam 3.112 ton atığın 2.960 tonu yani toplam atığın %95’i geri kazanım, geri dönüşüm ve enerji üretimi şeklinde değerlendirildi. Grubun 2021 yılındaki en önemli kilometre taşları arasında biyometrik elektronik imza sayesinde 1.132 ton kağıt tüketiminin önlenmesi yer alıyor. İspanya’daki Bilgi Teknolojileri ekipmanı atığının %49’u yeniden kullanılırken, Gruba ait 41.149 kg ağırlığında Bilgi Teknolojileri ekipmanı bağışlandı ve dört binada 351 ton atık geri dönüştürüldü. Bunların tamamı, şirketin İspanya’daki genel merkezinde ürettiği atığın %92’sine tekabül ediyor. MAPFRE hayata geçirdiği proje ile İspanya Standardizasyon ve Sertifikasyon Birliği AENOR tarafından “Sıfır Atık” sertifikası da aldı. MAPFRE, projeyi 2024 yılına kadar Brezilya, Meksika ve Porto Riko gibi ülkelerde de uygulayacak.  Ayrıca “MAPFRE Plastikten Arınma” projesi sayesinde tek kullanımlık plastik şişe ve bardaklar da kullanılmıyor.

 Binlerce araç parçası geri dönüştürüldü

MAPFRE, Yol Güvenliği ve Deney Merkezi olan CESVIMAP’teki Ar-Ge merkezi geri dönüşüm projesi kapsamında toplam 38.819 ömrünü tamamlamış aracı da işlemden geçirerek farklı pazarlarda yeniden kullanılmak üzere 156.948 parça olarak geri kazandı. Bu küresel teknoloji merkezi diğer hizmetlerin yanı sıra araç onarımı ve geri dönüşümünde uzmanlığıyla öne çıkıyor. Merkez, parçaların ömrünün uzatılmasını, plastik ve cam gibi ham maddelerin yeniden kullanımının kolaylaştırılmasını ve enerji tüketiminin azaltılmasını sağlayacak şekilde araçların sürdürülebilir bir şekilde nasıl elden çıkarılacağı konusunda bir referans noktası olarak görülüyor.

MAPFRE’nin 2030 Çevresel Ayak İzi Planı, önümüzdeki yıllar için iddialı bir geri kazanım hedefi ortaya koyuyor. Grup, faaliyet gösterdiği ülkelerde ürettiği atığın 2024’e kadar %84’ünden, 2030’a kadar ise %90’ından faydalanmayı taahhüt ediyor.