Katılımda Türkiye modeli “Teysir” olumlu karşılık buldu

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) katılım sigortacılığı konusunda Türkiye’ye özel geliştirilen ve adını Teysir olarak belirlediği modeli İslam ülkelerinde tanıttı.  SEDDK’dan konuya ilişkin internet sitesinde yapılan açıklamada, “Teysir Modeli’miz İslam aleminde olumlu karşılık buldu”  denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kurumumuzun orta doğuda gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Bahreyn gibi ülkelerin İslami sigorta şirketleri ile düzenleyici otoritelerinden ve AAOIFI tarafından aldığımız olumlu geri bildirimler ziyade memnuniyete vesile olmuştur. Ülkemize özgün modelin tanıtım faaliyetlerine ve İslam âleminde kabulüne vesile olacak çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.”

Teysîr Modeline ve Katılım Esaslı Diğer Faaliyetlere İlişkin Sektör Duyurusu (2022/4)

 

SEDDK ile AAOIFI işbirliği anlaşması imzaladı

Öte yandan SEDDK üyesi olduğu Bahreyn merkezli AAOIFI ile 15 Mayıs 2022 tarihinde işbirliği anlaşması (MoU) imzaladı.

Konuya ilişkin SEDDK’nın internet sitesinde,

“Kurumumuz üyesi olduğu Bahreyn merkezli AAOIFI ile 15 Mayıs 2022 tarihinde işbirliği anlaşması (MoU) imzalamıştır.

1991 yılında kurulan AAOIFI, küresel İslami finans endüstrisi için standartların geliştirilmesinden ve yayınlanmasından sorumlu, önde gelen uluslararası kar amacı gütmeyen kuruluştur. Uluslararası İslami finans için şeri, muhasebe, denetim, etik ve yönetişim alanlarında toplam 100 standart yayınlamıştır. 45’ten fazla ülkeden merkez bankaları ve düzenleyici otoriteler, finans kurumları, muhasebe ve denetim firmaları ve hukuk firmaları da dahil olmak üzere bir dizi kurumsal üye tarafından desteklenmektedir.

Ayrıca, AAOIFI merkezinde AAOIFI’nin bazı danışma kurulu üyeleri ile bir araya gelinerek Teysir modelimiz hakkında bilgi verilmiş, AAOIFI sekretaryasına da detaylı sunum icra edilmiş olup, paylaşımlarımızla ilgili alınan olumlu tepkiler ziyade memnuniyete vesile olmuştur.” denildi.