AXA Sigorta’dan çalışanlarına: Sana Özel Seninle Güzel

İşveren olarak çalışanını merkeze koyan global vizyonu ve hayata geçirdiği uygulamalarıyla birçok ödüle layık görülen* AXA Sigorta, yeteneğe bütünsel bakan çalışmaları ve Sigorta 4.0 inisiyatifiyle yapılan müşteri, acente ve çalışan odaklı çözümleri ile sektöre öncülük etmeye devam ediyor. 

“Sana Özel,Seninle Güzel” diyerek AXAlıların hayatını kolaylaştıracak birçok dijital uygulama gerçekleştiren şirket, tıpkı müşterileri için olduğu gibi çalışanları için de çözüm ortağı olma vizyonunu sürdürüyor.

İnsanlığın gelişimi adına insanlık için değerli olanı koruyarak 130 yıldır Türkiye’de sigorta sektörüne öncülük eden AXA Sigorta, bu yaklaşımı insan kaynakları (İK) vizyonuna da taşıyor. Marka hem çalışanlarının yetenekleri doğrultusunda onlara yeni deneyimlerin kapılarını aralamaya hem de gelecekte ihtiyaç duyulacak yetenekleri bugünden yetiştirmeye odaklanarak insan kaynağı alanına yatırımlarına aralıksız devam ediyor. AXA Sigorta ayrıca global bilgi birikimi ve vizyonu ile iş süreçlerini iyileştirecek dijitalleşme yatırımlarını İK alanında da etkin bir şekilde kullanarak çalışanlarının çalışma koşulları ve motivasyonlarını üst düzeyde tutuyor.

AXA Sigorta Çalışanları için Kişiye Özel Deneyime Odaklanıyor; “Sana Özel; Seninle Güzel”

Sadece hasar anında ödeme yapan bir sigorta şirketinden çok daha fazlası olmayı tüm iş süreçlerine entegre eden AXA Sigorta, çalışma arkadaşlarının da çözüm ortağı oluyor ve onlara “Sana Özel; Seninle Güzel” diyerek herkesi ayrı bir yetenek olarak değerlendiriyor. Çalışanların bireysel ihtiyaçlarına ve beklentilerine odaklanan AXA Sigorta, insan kaynakları uygulamalarının temeline “Yetenek Yönetimi”ni alıyor.

AXA Sigorta Yetenek Yönetimi sürecini “Yeteneği Keşfetme ve Kazandırma”, “İşe Başlama ve Oryantasyon”, “Yeteneği Geliştirme ve Performansı Yönetme” ve “Bağlılık ve Motivasyon” adımlarıyla birleştirerek hayata geçiriyor. Bu süreç sayesinde her bireyin gelişim süreci, istekleri, ihtiyaçları ve yetenekleri bireysel olarak değerlendiriliyor. Böylece AXA Sigorta’daki her bir yeteneğin farklı ihtiyaçlarına yönelik, kişiye özel gelişim aksiyonları planlanıyor. Bunun yanı sıra AXAlıların yeteneklerini keşfetmeleri için farklı projelerde veya farklı pozisyonlarda da deneyim fırsatları sunarak gelişimlerine katkı sağlanıyor. Bu deneyimler kimi zaman farklı bir departmanda ya da projede yer almak olabileceği gibi kimi zaman da yurt dışı deneyimi sunan bir çalışma modeli de olabiliyor.

Yenilikçi, esnek ve sade çalışma modeli YES’i hayata geçiren AXA Sigorta, çalışanlarına hem uzaktan çalışmanın hem de ofiste birlikte üretmenin avantajlarını yaşatacak hibrit bir çalışma modeli sunuyor. Buna ek olarak tüm yenilikçi ve esnek uygulamalarını YES çatısı altında toplayan AXA Sigorta, yaz aylarında herkesin kendisinin belirleyeceği iki haftalık bir süreçte dilediği yerden çalışılmasına olanak sağlarken, 15 Kasım – 15 Ocak tarihleri arasında da uzaktan çalışma fırsatı sunarak AXAlıların yılı daha verimli ve keyifle bitirmesini amaçlıyor. Ayrıca AXA Sigorta’da yeni babalar 28 günlük babalık izni kullanırken yeni anneler ise doğum izni bittikten sonra bebekleri bir yaşına gelene kadar tamamen evden çalışma fırsatını değerlendirebiliyor. AXAlılara sunulan yan haklar “Seçim Senin” esnek yan haklar uygulamasıyla kişinin ihtiyaçlarına ve tercihlerine özel tasarlanıp esnetilebiliyor. Esnek çalışma uygulamasının yanı sıra AXAlılar, öğle aralarında acil olmadıkça birbirlerini aramayıp toplantı organize etmeyerek “Senin Saatin” adı verilen bu saat dilmini kendilerine ayırıyorlar. AXAlıların fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlığının iyi olmasının önemine işaret eden AXA Sigorta, grup sağlık polçelerine ek olarak hayata geçirdiği ve “Kendine İyi Bak” adını verdiği bütünsel sağlık programıyla AXAlılara hayatlarını sağlıkla yaşamaları için değer yaratıyor. AXAlılar  “Önle”“Kullan” ve “Danış” başlıkları altında yer alan check-up’tan AXA Doktor Danışma Hattı’na kadar ihtiyacı olan her konuda birçok farklı hizmetten yararlanabiliyor.

AXA Sigorta’nın Genç Bakış Açısının Kaynağı Bizzat Gençler  

2021 yılında bir ayda 2.718 gencin başvuru yaptığı staj programı AXIS (AXA Intern Story) ile gençler AXA Sigorta’nın uluslararası bilgi birikimiyle kariyer yolculuklarına hazırlanma fırsatı yakalıyor. AXIS Talks isimli uygulamayla AXISler şirket içindeki tüm yöneticilerle sohbet etme imkânı bulurken, kişiye özel mentorluk deneyiminden de yararlanabiliyor. Casebot isimli dijital vaka uygulamasını kullanarak sektörde bir ilke imza atan AXA Sigorta, AXIS programının işe alım süreçlerinde bu yeni teknolojiyi benimsiyor. Bu uygulamayla 2021 yılında 1.780 genç yeteneği aynı anda değerlendirme fırsatı yakalayan AXA Sigorta, gençlere değişime açıklık, analitik beceri, sonuç odaklılık gibi yetkinliklerin ölçümlenmesine olanak sağlayan chatbot destekli, oyunlaştırılmış egzersizler içeren online bir deneyim sunuyor.

Dijital Dönüşüm ile İş Süreçlerinin Kuralları Yeniden Belirleniyor

AXA Sigorta, AXAlılara özel hazırlanan AXA BİZ İK mobil uygulamasıyla izin işlemlerinden, iş ile ilgili masraflara, iş seyahatlerinden vize taleplerine kadar günlük süreçlerin hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor. “HR Dashboard” ile AXAlıların çalışan yolculuğunun her bir adımını ve insan kaynakları performans göstergelerini yakından takip edebiliyor. Dünya Dostu Sigortacılık vizyonu doğrultusunda çevresel etkinin en aza indirilmesi adına kâğıt belgelere olan ihtiyacı ortadan kaldıran “Green Gate” isimli dijital arşiv uygulamasıyla AXA Sigorta tüm özlük dosyalarını dijitale taşıyarak hem fiziksel alan tasarrufu sağlıyor hem de daha az kâğıt tüketimi yaparak çevreye duyarlı uygulamalarına bir yenisini daha ekliyor. Üstelik ailesine yeni katılanların işe giriş sürecini de tamamen bu sistem üzerinden tamamlayan AXA Sigorta, yeni çalışma arkadaşlarına da ilk günlerinden itibaren dijital bir deneyim yaşatıyor.

Buna ek olarak AXA Sigorta ailesine yeni katılan kişilere dünya üzerindeki tüm AXA merkezleri oyunlaştırılmış bir şekilde tanıtılıyor. AXA Sigorta’daki yaşamı daha hızlı ve eğlenceli bir şekilde öğrenmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen online oryantasyon programıyla sadece organizasyon hakkında değil aynı zamanda temel sigortacılıkla ilgili de önemli bilgiler paylaşılıyor. Artan küresel iklim risklerinden dolayı uzayda artan risklere karşı sigorta firması kurmak isteyen uzaylı dostların AXA Sigorta’ya gelmesiyle başlayan program bir taraftan şirket ve sigortacılıkla ilgili önemli bilgileri aktarırken bir yandan da keyifli ve eğlenceli bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

AXA Sigorta İnsan Kaynakları Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Ergenç, “Eğer bu yıl Türkiye’de AXA Sigorta’nın 130. yılını kutluyor ve başarı öyküsünü anlatıyorsak; bu o başarı öyküsünü yazmak için emek veren AXAlılar sayesindedir. Çünkü daha iyisini yapmak için var gücüyle çalışan AXAlılar olmadan bu mümkün olmazdı. Bunun bilinciyle AXA Sigorta olarak müşterilerimiz ve acentelerimiz için olduğu kadar çalışma arkadaşlarımız için de bir sigorta şirketinden çok daha fazlası, bir çözüm ortağı olmayı amaçlıyoruz. “Her Adımda Çözüm Ortağı Olan İşveren” vizyonunu benimseyen bir şirket olarak biz de başarımızın ardında yatan en önemli faktörün, çalışma arkadaşlarımız olduğunun ve gelecekteki başarımızın kaynağının da yine onlar olacağının bilincindeyiz. Bu nedenle AXAlıların mesleki ve kişisel gelişiminin şirketin başarısıyla doğru orantılı olduğuna inanıyor, bu doğrultuda onlara değer katan bir ortam yaratmak için çalışıyoruz.” dedi.

 

* AXA Sigorta 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında “501 ve Üzeri Çalışana Sahip Şirketler” kategorisinde ‘’Türkiye’nin En İyi İşvereni’’ seçildi, 2015 ve 2016 yıllarında “Finansın En İyi İşvereni” ödülünü aldı, 2020’de “ETİKA Türkiye’nin En Etik Şirketleri” ödülünü aldı.