Rus petrol tankerlerinin reasürörü Russian National Re oldu

 

Devlet kontrolündeki Rus Ulusal Reasürans Şirketi (RNRC), Sovcomflot’un filosu da dahil olmak üzere Rus gemilerinin ana reasürörü oldu.

****

Ukrayna’yı işgali nedeniyle her alanda Batılı ülkelerin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya, denizcilik sigortalarında çözümü ulusal reasürans şirketi Russian National Re’de (RNRC) buldu.

Deniz taşımacılığında, özellikle dökülme riski nedeniyle en yüksek güvenlik standartlarını gerektiren petrol yükleri ve açık denizlerde yanıcı madde nakliyesi için sigorta şart. Rusya’ya, Moskova’nın “özel askeri operasyon” dediği Ukrayna’yı işgali nedeniyle Batı yaptırımları uygulanmadan önce, bu tür kargoların sigortalanması, geniş kapsama alanı sunan uluslararası bir şirketler havuzundan reasürans sağlanmasına dayanıyordu.

Batılı sigortacılar, Rusya’nın en büyük nakliye grubu yaptırımlara maruz kaldığında devlet tarafından işletilen Sovcomflot’tan (SCF) sigortayı geri çekti, ancak Batılı sigorta kaynakları, Rus yedek teminatının Rus gemilerinin yol alabilmesini sağlamak için muhtemelen yeterli olacağını söylüyorlar.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev bu hafta, ayrıntı vermeden Rus mallarının taşınması için devlet garantilerinin sigorta olarak sunulacağını söyledi. Kaynaklar, Rus merkez bankası kontrolündeki RNRC’nin artık SCF’nin filosu da dahil olmak üzere Rus tankerlerini sigortalayan Ingosstrakh gibi sigorta şirketlerine devlet garantisi sağlayan ana şirket olduğunu belirtiyorlar.