Hasan Altuğ Dönmez: Ekonomik koşullar TSS’yi daha cazip kılıyor

“Yüksek ÖSS primleri, düşük primli tamamlayıcı sağlık sigortalarına ilgiyi arttırmış ve birçok sigortalının TSS ürünlerine geçmesine neden olmuştur. Ekonomik koşulların bu şekilde devam etmesi ya da zorlaşması bu geçişlerin devam etmesini kaçınılmaz kılacaktır.”

Quick Sigorta Sağlık Sigortalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altuğ Dönmez, özel sağlık sigortası primlerinin her isteyenin alabileceği seviyede olmadığı görüşünde. Bu nedenle, daha geniş kitlelerin, SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde makul bir primle ve ek ücret ödemeden hizmet almasına imkan sağlayan Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarına ilgi arttığını söyleyen Dönmez, “Ülkemizde nüfusun %95’inin özel sağlık poliçesi olmadığı düşünüldüğünde, bu alanda ciddi bir potansiyel olduğu gözükmekte olup sigortalı sayısının 2025 yılında 8 milyon kişiye ulaşması beklenmektedir. Sektör ortalamalarının üzerinde büyüyen bu yapısıyla TSS stratejik ürün olma özelliğini korumaktadır. Devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluk ve sunulan hizmet kalitesindeki zorluklar, doğal olarak özel hastanelere olan ilgi ve hizmet alımına olan ilgiyi arttırmıştır” dedi.

Yaşanan ekonomik zorluklar ve medikal enflasyonun her alanda olduğu gibi sağlık sektörünü ve buna bağlı özel sağlık sigorta primlerini de etkilediğini vurgulayan Dönmez şöyle devam etti: “Yüksek özel sağlık sigorta primlerinin ödenmesinde yaşanan zorluklar ise benzer anlaşmalı kurumlara sahip daha düşük primle alınabilen tamamlayıcı sağlık sigortalarına olan ilgiyi arttırmış ve bir kısım özel sağlık sigortası sahiplerinin tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerine kaymasına neden olmuştur. Ekonomik koşulların bu şekilde devam etmesi ya da zorlaşması bu geçişlerin devam etmesini kaçınılmaz kılacaktır. Uygun fiyat politikasının sürdürülebilmesi ise sigorta şirketlerinin doğru underwriting ile beraber hasar maliyet sürecini doğru yönetebilmesiyle gerçekleşebilecektir.”

ÖSS/TSS muamele farkı münferit

Halk arasında konuşulan bazı özel hastanelerin ÖSS ve TSS müşterilerini farklı muamelelere tâbi tutması iddialarını da değerlendiren Dönmez, “Bahsedilen uygulamalar münferit vakalardan oluşmakta ve bazı hastanelerin kurumsal yaklaşımlarına bağlı az sayıda uygulamayı kapsamaktadır. Bu konuda yapılacak gizli müşteri çalışmaları, denetim faaliyetleri, müşteri memnuniyet anketleri gibi çalışmalarla sahadaki uygulamaların düzenli kontrol edilmesinin ve kurumlarla yapılan sözleşme dönemlerinde söz konusu yaşanan vakaların bilgi ve belgelerle desteklenerek kurum yetkilileriyle paylaşılmasının benzer vakaların yaşanmasını engelleyeceği düşünülmektedir” dedi.

Ömür Boyu Beklemeden Yenileme Garantisi

Quick Sigorta’nın yeni tamamlayıcı sağlık sigortası ürününden de bahseden Dönmez bu konuda şunları söyledi: “Bu ürün, sektörde bir ilk olarak “Ömür Boyu Beklemeden Yenileme Garantisi”ni ilk yılın sonunda müşterileriyle buluşturuyor. 45 yaş öncesi sigortalılar sektörde bir ilk olarak ömür boyu beklemeden yenileme garantisine tercihe göre, birinci ya da ikinci yılın sonunda ek prim ödeyerek hak kazanabiliyor. Ayrıca başka bir sigorta şirketinde sağlık sigortası olup ömür boyu yenileme garantisi hakkı kazanamamış olanların en az 1 tam yıl kesintisiz sigortalılık süresini doldurmaları halinde kendilerine ömür boyu yenileme garantisi hakkı da tanıyoruz. Şirketimizin sağlıkta başlattığı bu ivme yeni sağlık ürünleriyle devam edecek. Üzerinde çalışmakta olduğumuz ezber bozacak birkaç yeni ürünümüzü yıl sonuna kadar sigortalılarımızın hizmetine sunacağız. Amacımız her zaman olduğu gibi sağlık alanında da yeni uygulama ve ürünlerle sektörde fark yaratmak olacaktır.”