Oman Insurance, Dubai Sigorta’nın VHV’ye satışını tamamladı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük sigorta şirketlerinden biri olan Oman Insurance’ın (OIC) Türkiye’deki sigorta operasyonunun VHV Reasürans’a satış işlemleri tamamlandı.

OIC’den yapılan açıklamada, Dubai Sigorta’daki %100 hissenin satışının, şirketin kaynaklarını belirli pazarlara ve segmentlere odaklama hedefiyle planlnan dönüşüm ve sadeleştirme stratejisinin bir devamı olduğu duyuruldu.

OIC CEO’su Jean-Louis Laurent Josi, “Bu işlemle, ana pazarlarımıza hizmet etme odağımızı ve bağlılığımızı güçlendirdik. 2012 yılından bu yana, Oman Insurance’ın geniş ürün ve marka derinliğinden yararlanarak, güçlü yüklenim ve hizmet yetkinlikleri geliştirerek Dubai Sigorta’ya destek oluyoruz. VHV Group, Almanya’daki en önemli sigorta şirketlerinden biri ve inşaat sigortalarında lider. Bu işlemin ardından her iki firmamızın da gelecekte hem Türkiye’de hem de BAE’de belirli riskleri birlikte sigortalamak için işbirliği yapacaklarından heyecan duyuyorum.” dedi.

İşlemin tamamlanmasının ardından OIC’nin Dubai Sigorta’da herhangi bir hissesi kalmadı.

VHV Reasürans, Türkiye’nin önde gelen mühendislik ve gayrimenkul reasürörlerinden biri ve uzmanlık alanlarında lider bir bölgesel reasürör olma yolunda hızla ilerlemekte.

Kaynak: www.meinsurancereview.com