Marmara Üniversitesi İslami Finans ve Sigortacılık Yüksek Lisansına başvurular sürüyor

İslam ekonomisi ve finansı alanında Türkiye’de faaliyet gösteren ilk ve tek enstitü olan Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü (MÜİSEF), 2022–2023 Güz döneminde 2 anabilim dalında 5 yüksek lisans programı için başvuru alacak.

Başvuru alınacak yüksek lisans programları:

İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalı

Tezli Yüksek Lisans (İngilizce)

Tezli Yüksek Lisans (Türkçe)

Tezsiz Yüksek Lisans (Türkçe)

İslami Sigortacılık Anabilim Dalı

Tezli Yüksek Lisans (Türkçe)

Tezsiz Yüksek Lisans (Türkçe)

MÜİSEF yüksek lisans programlarına başvuru ve ön kayıtlar 12 Ağustos’a kadar yapılacak. Adaylar, başvuru ve kayıt süreci hakkında detaylı bilgi almak için MÜİSEF internet sitesini ziyaret edebilir, soru ve görüşlerini [email protected] adresine iletebilirler.

MÜİSEF 

MÜİSEF, İslam ekonomisi ve finansı alanlarında çalışmalar yaparak küresel anlamda İslam’ın öngördüğü prensiplere uygun bir ekonomik sistemin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve “katılım finans” sisteminde akademik anlamda donanımlı ve yetişmiş insan kaynağını oluşturma amacıyla 2019 yılında kuruldu.

MÜİSEF’in akademik kadrosunda iktisat, ilahiyat, bankacılık, sigortacılık gibi çeşitli alanlarda uzmanlaşmış akademisyenler ve katılım finans sektöründe çalışan profesyoneller yer alıyor. Lisansüstü programlarda eğitim alan öğrenciler alanın teorik bilgisi yanında uygulamaya yönelik olarak da destekleniyor.