Japon sigorta şirketlerinden çalışlarına ek iş yapma izni…

Japonya’da önde gelen 100 sigorta şirketiyle yapılan bir Asahi Shimbun araştırmasına göre, 81 tane şirket, çıkar çatışmalarından kaçınmak için şirkete önceden haber vermeleri koşuluyla çalışanlarının yan işlerde çalışmasına izin verdiğini ortaya koydu.

insurancebusinessmag.com’da yer alan habere göre, bu 81 şirket, ülkedeki en iyi sigorta şirketlerini içerirken, 2021’den itibaren Tokio Marine Holdings, çalışanlarının yan işlerden para kazanmalarına izin verip vermeme kararını şubelere ve departmanlara bırakırken, Sompo Japan Insurance, şirket dışında iş arayanlara kariyer danışmanlığı sağlamak için kurum içi bir program başlatacak kadar ileri gitti.

Sompo Japan Insurance’ın İK departmanından Takeshi Nakamatsu, “Koronavirüs krizi nedeniyle uzaktan çalışma yaygınlaştı. Daha az işe gidip gelme saatleri, yalnızca çalışanlar için değil, aynı zamanda istihdam sunanlar için de ikinci iş bulmanın önündeki engelleri azalttı.” dedi.

Öte yandan şu ana kadar bu durum değişikliğinden olumsuz bir sonuç bildirilmediği gözlemlenirken, Nakamatsu, şirketin bu ikinci işler aracılığıyla yapılan etkileşimler yoluyla oluşturulan genişletilmiş iş bağlantılarından yararlandığını da kaydetti.

Tokio Marine Holdings ve Sompo Japan Insurance, çalışanların mesailerinin bir kısmını ait oldukları bölümler dışındaki şirket bölümlerine katkıda bulunarak geçirmelerine izin verilen kurum içi yan görev sistemlerini de başlattı.

Asahi Shimbun’un bildirdiğine göre, COVID-19 salgını insanların çalışma ve günlük yaşamlarında yaygın altüst oluşları tetikledikten sonra yan iş sistemleri birçok firmada resmi olarak uygulanıyor.