SEDDK’dan önemli duyuru…

 

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 16 Ağustos’ta zorunlu trafik sigortası poliçe üretiminde aksaklıklar yaşandığını, bu sürede zamanında yenilenmeyen poliçeler nedeniyle de yüzde 5’lik sürprim uygulandığını tespit etti. SEDDK, bir açıklama yaparak, “Sürprim tutarlarının sigorta şirketlerince vatandaşlarımıza iade edilmesine yönelik gerekli işlemler başlatılmıştır” dedi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortası poliçe üretiminde Türkiye Noterler Birliği sorgu servislerinde yaşanan aksaklığın giderilerek poliçe üretiminin sorunsuz devam ettiğini açıkladı.

SEDDK, yaklaşık 12 saat süren teknik aksaklık ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Arızanın çözümü ile poliçe üretiminin yeniden başladığı ve sorunsuz sürdüğü bildirilmiştir. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) olarak, kesintinin sürdüğü süre kapsamında yenilenmesi gereken Zorunlu Trafik Sigortalarının yenilenemediği ve işlemlerin başlamasıyla birlikte yeniden üretilen poliçelerde, meri mevzuat gereği zamanında yenilenemeyen durumlarda ödenen yüzde 5’lik sürprim uygulandığı tespit edilmiştir. Kurumumuz tarafından, teknik aksamadan kaynaklanan mağduriyetleri önlemek amacıyla, bu sürede düzenlenen poliçelerde uygulanan söz konusu sürprim tutarlarının sigorta şirketlerince vatandaşlarımıza iade edilmesine yönelik gerekli işlemler başlatılmıştır.”