Quick Sigorta’nın ESİB eğitimleri hız kesmiyor

Quick Sigorta, sigorta okuryazarlığını geliştirmek için ESİB kapsamında verdiği eğitimlerine yenilerini ekledi.

Esnafın Sigorta ve Risk Yönetimi Bilincini Güçlendirme Eğitimleri (ESİB) projesi çerçevesinde Bakırköy İSTESOB’da (İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği) gerçekleşen eğitimin konusu Fatura Koruma ve Basiretli Tacir İş Yeri Sigortası oldu. Esnaf ve zanaatkârlar, Quick Sigorta Finansal Ürünler Pazarlama ve Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Soner Tekbaş ile Acenteler Satış Koordinatörü Sibel Doğaç’ın verdiği eğitimlerden faydalandı.

Quick Sigorta Acenteler Satış Koordinatörü Sibel Doğaç, Basiretli Tacir İş Yeri Sigortası hakkında detaylı bilgi aktarırken, Finansal Ürünler Pazarlama ve Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Soner Tekbaş, fatura koruma sigortasının da avantajlarından bahsetti.

İş insanlarının faaliyetlerinde basiretli bir iş adamı gibi hareket etmesi gerektiğini emreden Türk Ticaret Kanunu’nun 18.maddesine dikkat çeken Doğaç, işletmelerin faaliyetleri sırasında öngörülebilir risklerini, ödenebilir primlerle güvence altına almalarının basiretli bir tacir olmanın yasal gerekliliği olduğu konusundaki görüşlerini ve ürünün özelliklerini esnaflara aktardı.

Öte yandan senetli ve taksitli alışverişlerin fatura ödemelerini güvence altına alan Quick Fatura Koruma Sigortasının avantajlarına değinen Finansal Ürünler Pazarlama ve Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Soner Tekbaş; kefilsiz, kredi kartsız ve kredi limiti kullanılmadan müşteri ve sektör bazında limit ve taksit imkanı sunan bu sigorta ürününün ekonominin ve pazarın gelişiminde önemli bir katkısı olduğunu belirtti.

ESİB projesi neyi hedefliyor?

TESK’e bağlı federasyon, birlik ve odaların yöneticileri ve esnafı aynı platformda buluşturarak, teori ve uygulamalı eğitimler vererek sigorta ve fon yönetimi bilincini güçlendirmek hedefiyle başlatılan ESİB projesi, yıl boyunca devam edecek ve proje sonunda ise katılımcılara, DMW’in uluslararası akreditasyonlu katılım belgesi verilecektir.