OVP’de dikkat çeken sigorta ve BES vurgusu

2023-2025 dönemi ekonomik hedefleri kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı. OVP’de sigortacılığı ve Bireysel Emeklilik Sistemi’ni (BES) yakından ilgilendiren maddeler de yer aldı.

OVP’nin Yeşil Dönüşüm başlığı altında iklim değişikliğinin oluşturacağı olumsuz etkilerden ülkemiz tarımını ve çiftçileri korumak için tarım sigortasının koruma altına aldığı ürünler ve riskler bazında kapsamının genişletilmesi planlanıyor.

Finansal istikrar başlığı altında ise, doğal afetlerden kaynaklanabilecek mağduriyetlere karşı vatandaşları korumak ve kamu yükünü hafifletmek için bütüncül bir afet sigortası ürünü olarak tasarlanan Zorunlu Afet Sigortasının konut sahiplerine sunulacağı ifade edildi.

Yine aynı başlık altında ülkede sigortalılık oranının ve katılımcı sayısının yeterli düzeye ulaşması, sigortacılık ve özel emeklilik sektörlerinin derinleşmesi ve tabana yayılması amacıyla bireysel sigorta ve özel emeklilik branşlarında ürün çeşitliliğinin artmasını destekleyen uygulamaların geliştirileceğinin altı çizildi.

OVP’de Otomatik Katılım Sistemi‘nin diğer emeklilik sistemleri ile birlikte bütüncül bir şekilde değerlendirilerek çalışanlar için uzun dönemli ve tamamlayıcı bir tasarruf ve özel emeklilik sistemine dönüştürüleceğine ise vurgu yapıldı.

Orta Vadeli Program’a (OVP) ulaşmak için: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/09/20220904M1-1.pdf