SEDDK’dan kârlılık ve büyüme vurgusu

Başkan Mehmet Akif Eroğlu önderliğindeki Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yönetimi düzenlenen toplantıyla basınla tanıştı. Toplantıda yaptığı konuşmada sigorta sektörünün büyütülmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağına vurgu yapan Eroğlu, trafik sigortasındaki kârsızlığın sektörün öncelikle çözülmesi gereken sorunu olduğunu belirtti. Eroğlu şunları söyledi:

Akif Eroğlu, sigorta şirketlerine trafik sigortasındaki fedakarlıklarından dolayı teşekkür etti.

“Başta kamu yararı olmak üzere sigorta şirketleri, sigortalılar ve dağıtım kanalları için hakkaniyete dayalı bir bir çalışma felsefemiz olacak. Daha stabil bir piyasa oluşturacağız. Bu ekosistemi ortak akıl ve istişareyle optimum dengede kuracağız. Artık herkesi daha çok dinlemeyi amaçlıyoruz. Kronik sorunlarla ilgili eylem planlarıyla ilgili çalışmalara başladık. Çevik makro çalışma grupları oluşturduk. Yapısal sorunları çözmek için büyümeye yönelik çalışma grupları da oluşturduk. Bir iş planımız olacak ve bu planda Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) beş yıldır oluşturduğu strateji belgesini eylem planına dökmek istiyoruz.

Ekim ayında “trafik” yol haritası paylaşılacak

Kurumun önceliğinin trafik sigortasındaki sorunların çözümü olduğunu aktaran Eroğlu, “Ekim ayında trafikteki yol haritamızı paylaşacağız. Yapısal çözümler getirmezsek primi, tarifeyi konuşmaya devam ederiz. Bu branşta zararı bir anda kesmek kolay değil. Ama mümkün mertebe hızlı müdahale edebileceğimiz alanlara dokunacağız. Trafik, sektörün ve dağıtım kanallarının enerjisini alıyor. Konsolide kâr geçen yıl 7 milyar lirayken, bu yılın ikinci çeyreğinde 267 milyon liraya düştü. Bu durum trafik sigortasındaki zarardan kaynaklı. Trafik branşındaki zarar artık konsolide bilanço kârını götürüyor. Bunu çözmeden ne kârlılığı ne de büyümeyi konuşabiliriz” dedi.