Ageas reasürans işini büyütüyor

Aksigorta ve AgeSA’nın Belçikalı ortağı Ageas, reasürans işini üçüncü taraflara da açma kararı aldı.

Brüksel merkezli çok uluslu sigorta şirketi Ageas, reasürans faaliyetlerini grup çevresi dışında Ageas Re markası altında ticaret yapan üçüncü taraflara açmayı planladığını duyurdu.

Ageas, reasürans faaliyetlerini açık piyasaya genişleterek ve üçüncü şahıs işletmeleri yazarak, çeşitlendirmeden elde ettiği faydaları daha da artırmayı umuyor.

Son yıllarda, şirketin reasürans işi, dahili bir faaliyetten, 1,6 milyar Euro’luk bir üst sıra ve 2021’de 87 milyon Euro’luk net kâr ile grubun önemli bir segmentine dönüştü ve Ageas da Taiping Re’de %25 hisseye sahip oldu.

Ageas’ın Impact24 stratejik planı kapsamında, reasürans gelecekteki büyüme için kilit bir motor olarak tanımlandı ve firma şu anda fiyatlandırma açısından uygun piyasa koşulları ve reasürans pazarında yeni müşteri ilişkileri kurmada yardımcı olacağını söylediği yüksek bir dinamik görüyor.

Bu ilk aşamada ana yüklenim odağı, grubun Taiping Re ile ortak girişiminde sahip olduğu işi tamamlayan EMEA’da P&C reasürans olacak. Ageas, 1 Ocak 2023 yenilemeleri için kademeli olarak faaliyetlerine başlayacak.