Koru Sigorta’nın Hedef Holding’e devrine izin çıktı

Rekabet Kurulu, Koru Sigorta AŞ’nin tek kontrolünün hisse devri yoluyla Namık Kemal Gökalp, Sibel Gökalp ve Hedef Holding AŞ aracılığıyla nihai olarak Hedef Grubu tarafından devralınması işlemine onay verdi.

Ödenmiş sermayenin tamamı satın alınmıştı

Mayıs ayında Hedef Holding’in hakim ortaklarından Sibel Gökalp ve Namık Kemal Gökalp, Koru Sigorta’nın yüzde 99.83’ünü satın alma kararı almıştı. Koru Sigorta’nın 125 milyon lira tutarındaki ödenmiş sermayesinin neredeyse tamamını alan Namık Kemal Gökalp ve Sibel Gökalp devir sözleşmesini Koru Sigorta’nın mevcut sahipleri olan Erhan Çiftçioğlu Fazıla Çiftçioğlu, Doruk Çiftçioğlu, Atıf Bülent Bora, Sim Bora, Esra Bora’yla imzalanmıştı.

Koru Sigorta’nın satın almasında fiyat 225 milyon lira olarak belirlenmiş ödemelerin 150 milyon lirası devir anında peşin, 70 milyon lirası kapanıştan itibaren TL LIBOR vade farklı ile aylık eşit taksitlerle ödenecek şekilde 24 ay vadeli 5 milyon lira kapanmıştan 36 ay sonra vade farksız şekilde ödenmesi kararı alınmıştı. Bu bedellerin 45 milyon lirasının ise Hedef Holding’in ödeyeceği belirtilmişti.