AVSAD’dan acentenin yanında olan şirketlere teşekkür

AVSAD (Avrasya Sigorta Acenteleri Derneği) acentelerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla, trafik sigortasında Ankara Sigorta, kaskoda da Unico Sigorta’nın başlattığı komisyon iadesi uygulamasından dolayı bu iki şirkete teşekkür etti. AVSAD’dan dergimize gönderilen yazılı açıklamada şu hususlara yer verildi:

Sigorta acentelerin tek geliri bin bir zahmetle tanzim ettikleri poliçelerden elde ettikleri komisyondur. Sigortalı malın satışı sebebiyle sigorta şirketleri sigortalıya yaptıkları prim iadesinin yanında acente komisyonu da kendi alacaklarına yazmaktalar. Yani satış sebebiyle acente hak ettiği komisyonu iade etmekte ve gelir kaybı oluşmaktadır. Bu oluşan gelir kaybı ve acentelerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla, Trafik sigortasında Ankara Sigorta, kaskoda da Unico Sigorta’nın başlattığı komisyon iadesiyle ilgili uygulamada emeği geçen, her iki sigorta şirketinin de yöneticilerini tebrik eder ve kendilerine teşekkür ederiz.

Acenteler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, acenteyi yok sayan değil, acentenin yanında olan ve acenteyi sektörün olmazsa olmazı gören sigorta şirketlerinin yanında olacaktır.

Sektörde takdirle karşıladığımız, iptal iade sorunun çözümüne yönelik başlatılan ve bir ilk olan bu uygulamaların örnek alınıp, artarak ve iyileştirilerek devam etmesini dileriz.

AVSAD Yönetim Kurulu